Λάθη που κάνετε στο σούπερ μάρκετ



Το να πηγαίνετε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, είναι μία διαδικασία που την κάνετε σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Έχετε σκεφτεί όμως, ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας στο κατάστημα, ίσως πραγματοποιείτε κάποια πολύ συνηθισμένα λάθη; Να κάποια λάθη που είναι πιθανό να κάνετε ενώ ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ.

Ψωνίζετε τις λάθος μέρες

Ο λόγος που τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με κόσμο τα σαββατοκύριακα, είναι πολύ απλός. Είναι επειδή οι περισσότεροι δεν δουλεύουν αυτές τις δύο μέρες και τότε έχουν χρόνο να πάνε για ψώνια. Αν όμως βρείτε κάποιον τρόπο να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ τις καθημερινές, σίγουρα θα γλιτώσετε αρκετά χρήματα!

Αν αρχίσετε να ψωνίζετε μέσα στην εβδομάδα, θα παρατηρήσετε ότι κάποια σούπερ μάρκετ έχουν εκπτώσεις σε μερικά προϊόντα εκείνες τις μέρες. Συνεπώς, και θα επωφεληθείτε από τις καλύτερες τιμές των προϊόντων και δεν θα ασφυκτιείτε από την πολυκοσμία του σαββατοκύριακου.

Δεν κοιτάτε τις τιμές

Λόγω της βιασύνης σας να τελειώσετε με τα ψώνια σας, είναι πιθανόν να αγνοείτε τις τιμές των διάφορων προϊόντων. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, γιατί βασικό βήμα πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά, είναι η σύγκριση των τιμών. Σωστό είναι να συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ των παρόμοιων προϊόντων και στο τέλος να αποφασίσετε ποιο σας συμφέρει να αγοράσετε.

Δεν κοιτάτε τις προσφορές

Αν δεν δίνετε πολλή προσοχή στις τιμές, σίγουρα δεν θα δίνετε καθόλου σημασία στις προσφορές. Παρόλα αυτά, αν αρχίσετε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τυχόν προσφορές, θα γλιτώσετε χρήματα.

Δεν φτιάχνετε λίστα

Το να έχετε έτοιμη μία λίστα για ψώνια πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. Αρχικά, σας βοηθάει να ψάχνετε προϊόντα στοχευμένα και δεν σπαταλάτε χρόνο περιπλανώμενοι στους διαδρόμους του καταστήματος.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τις παρορμητικές αγορές και δεν καταλήγετε να αγοράζετε περιττά πράγματα.

Αν δεν σας βολεύει να έχετε μαζί σας ένα κομμάτι χαρτί ή ένα τετράδιο στο οποίο είναι γραμμένη η λίστα, μπορείτε πολύ απλά να την σημειώσετε στο κινητό σας.

Ξεχειλίζετε τις σακούλες σας

Αφού έχετε τελειώσει με τα ψώνια, το μόνο που θέλετε είναι να τοποθετήσετε τα πράγματα που αγοράσατε στις σακούλες καταστημάτων και να πάτε κατευθείαν στο σπίτι. Μην βιάζεστε τόσο όμως! Αν βάλετε σε μία σακούλα περισσότερα ψώνια απ’ όσα μπορεί να αντέξει, είναι πολύ πιθανό να σκιστεί! Προτιμήστε να τοποθετείτε προσεκτικά τα προϊόντα σε τόσες τσάντες όσες χρειάζονται για να μεταφερθούν ασφαλώς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.