Συγκλονιστικές εικόνες από τη σφοδρή βροχόπτωση στην Κρήτη (εικόνες-βίντεο)



 

Τα μεγάλα ύψη βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα προκάλεσαν την απώλεια ενός άνδρα, αρκετοί αγνοούμενοι και τεράστιες ζημιές. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μετά το φονικό πέρασμα από την περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου, όπου ήδη μετράμε έναν νεκρό και δύο ακόμα άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, η κακοκαιρία μετακινήθηκε ανατολικά πλήττοντας την ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Λασιθίου λάβανε μήνυμα μέσω του 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με την σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ενώ το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τουριστών που βρίσκονταν μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οκτώ τουρίστες και μία φύλακας ειδοποίησαν το μεσημέρι την πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια. Παράλληλα, υπήρχαν και εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας με τους πυροσβέστες και τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τους. Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να σπεύδει για άντληση υδάτων ενώ τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται στο παραλιακό μέτωπο της Σητείας όπου έχουν παρασυρθεί οχήματα.

Επίσης σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια». Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες cretanews.gr ,cretalive.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.