Διήμερο σεμινάριο φωνητικής για μαθητές μονωδίας και χορωδούς στο δημοτικό ωδείο Κοζάνης



Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο φωνητικής για μαθητές μονωδίας και χορωδούς, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στο χώρο του ωδείου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Τεχνικές ασκήσεις:

– ασκήσεις ελέγχου και εκμάθησης τεχνικών της αναπνοής

– ασκήσεις ενεργοποίησης του διαφράγματος.

Φωνητικές ασκήσεις, που αποσκοπούν:

– στη διεύρυνση της έκτασης και του όγκου της φωνής

– στη δημιουργία ομοιογένειας της φωνής

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 11π.μ. – 1μμ και 6μμ-7μμ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 11πμ – 1μμ

Συμμετοχή: 20€

15€ για μέλη των χορωδιών και μαθητές μονωδίας του Δ.Ω.Κ.

Πληροφορίες / εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, 2461034932, 3-9μμ

Ποιος είναι ο εισηγητής:

Ο Aνδρέας Γκούσης, γεννήθηκε στο Weinheim της Γερμανίας από Κερκυραίους γονείς. Από πολύ μικρή ηλικία ήλθε σε επαφή με τη μουσική στη Γερμανία. Στην Κέρκυρα  ξεκίνησε μουσική στην Παλιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας  θεωρία και κόρνο. Εν συνεχεία στο Ωδείο Κέρκυρας αρμονία και αντίστιξη. Ξεκίνησε κλασικό τραγούδι στην ηλικία των 17 χρονών με την Κ. Βαρβάρα Γκαβάκου με υποτροφία της Δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας και απέκτησε δίπλωμα Μονωδίας με άριστα παμψηφεί και 1 βραβείο. Υπήρξε μέλος της παλαιάς Φιλαρμονικής, της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Κέρκυρας, της δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας, της χορωδίας Fons Musicalis. Tο ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τόσον ρόλους όπερας, «Δέσπω» του Π. Καρρέρ, La Traviata G.Verdi, Bastien und Bastienne W.A. Mozart, ελληνικής οπερέτας Βαφτιστικός του  θ. Σακελαρίδη, μιούζικαλ Cabaret, τον «Ευτυχισμένο Πρίγκηπα» του Άλκη Μπαλτά, «Τα μαθήματα πατριδογνωσίας» του Περικλή Παπαδόπουλου, Lieder, όσο και πολλά soli σε requiem και λειτουργίες σε έργα των: Mozart, Schubert, Beethoven, Haydn, Purcell, Faure, Ramirez, Orff κ.α. Aπό το 2002 είναι υπεύθυνος φωνητικής διδασκαλίας της δημοτικής χορωδίας Kέρκυρας «San Giacomo» και από το 2017 της δημοτικής χορωδίας Κέρκυρας «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ». Είναι καθηγητής μονωδίας του Ωδείου Κέρκυρας, ενώ παράλληλα ίδρυσε το 2003 και διευθύνει μέχρι και σήμερα την χορωδία Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης». Έχει πραγματοποιήσει ήδη 2 ατομικά ρεσιτάλ όπερας και Lieder το 2015 και 2016. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μονωδίας με τους Κώστα Πασχάλη, Christa Ludvig, Rachel Yakar, Gerda Hartman, Δημήτρη Χωραφά, Susan Bulloc, Χριστόφορο Σταμπόγλη κ.α. καθώς και διεύθυνσης παιδικής χορωδίας στα πλαίσια της θερινής ακαδημίας που διοργανώνει το Ιόνιο πανεπιστήμιο με τους Doreen Rao και Yoshihito Kinoshita. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Conservatoire Collegium του Παρισιού, του Δήμου Αθήνας, Κέρκυρας, την Παλαιά Φιλαρμονική, την Φιλαρμονική εταιρία Μάντζαρος, την φιλαρμονική ένωση Καποδίστριας, το Melos Brass την μαντολινάτα του Περιβολίου, του μουσικού Γυμνασίου, ορχηστρικά και χορωδιακά σύνολα του Ιονίου πανεπιστημίου κ.α. Από το 2019 σπουδάζει στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου στην κατεύθυνση της διεύθυνσης μικτἠς –επαγγελματικής χορωδίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δημήτρη Κτιστάκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.