Voucher για συμμετοχή βρεφών, νηπίων σε προγράμματα προσχολικής αγωγής: Ένα όχι και τόσο ωραίο ανέκδοτο – Σχολιάζει γονέας από την Κοζάνη



Το παρόν κείμενο θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του δημάρχου Κοζάνης και σε όλα τα τοπικά site, με την πεποίθηση ότι δεν θα βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα μου, αλλά τουλάχιστον θα ντραπούν οι υπεύθυνοι για αυτό που ονομάζουμε δημόσια παιδεία.

Είμαι γονέας ενός παιδιού 19 μηνών και έκανα την διαδικασία ένταξης στο Voucher “συμμετοχή βρεφών, νηπίων σε προγράμματα προσχολικής αγωγής”. Στόχεψα στον ιδιωτικό τομέα, μιας και το θέμα με την μετακίνηση ήταν σημαντικό λόγω εργασίας. Πριν να βγούνε τα αποτελέσματα επικοινώνησα με ΟΛΟΥΣ τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να κλείσω θέση για το παιδί μου και αντιμετώπισα δικαιολογημένη άρνηση μιας και τα αποτελέσματα του voucher δεν είχαν ανακοινωθεί.

Όταν με το καλό τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν και ήμουν από τους δικαιούχους ξανά-επικοινώνησα και προς έκπληξη μου ενημερώθηκα πως όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί.

Και τότε απευθύνθηκα στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς…όπου συζητώντας με την διευθύντρια με ενημέρωσε πως οι αιτήσεις είχαν γίνει 5 μήνες νωρίτερα και πως όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί! Επίσης με ενημέρωσε πως στην Καρδιά δημιουργείτε ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός που θα εξυπηρετήσει περίπου 20 παιδάκια και πως η λίστα που έχει στην κατοχή της από αιτήσεις άλλων γονέων υπερβαίνει τα 80 παιδάκια και αν θέλω να γραφτώ στην λίστα !

Όπως καταλαβαίνεται οι ελπίδες μου να πάει το παιδί σχολείο εξανεμίστηκαν.

Και πολύ εύστοχα μου ανέφερε η διευθύντρια βλέποντας την απογοήτευση στο πρόσωπο μου “έδωσαν voucher σε όλους αλλά δεν υπάρχουν σταθμοί, είναι σαν να μοίρασαν 2000 εισιτήρια για το σινεμά ενώ αυτό χωράει μόνο 500’’.

Δεν ξέρω αν αυτό το πρόβλημα είναι φετινό (δυσκολεύομαι να το πιστέψω) αλλά πραγματικά ντρέπομαι που δεν έχω επιλογή για να στείλω το παιδί μου στο σχολείο το 2022, Ελπίζω την ίδια ντροπή να νιώσουν και αυτοί που είναι υπεύθυνοι.

Αναγνώστης KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.