Το «Ελληνισμού Ορατόριο» από την Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και το Κέντρο Νεότητας αυτής “ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ”, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο συμπλήρωσης εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, βρίσκεται στην συγκινητική θέση να προβάλλει στον προσφυγικό κόσμο της Μητρόπολής της και του απανταχού Ελληνισμού το αποτέλεσμα της πολύμηνης συνεργασίας εκατό και πλέον ανθρώπων (μουσικών, χορωδών, τραγουδιστών, διοργανωτών, μαέστρου κ.ά.). Το «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ».

Ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι μέσα από το οποίο προβάλλεται η προσπάθεια επιβίωσης του Ελληνισμού παρά τα δεινά, τις σφαγές, τους εξισλαμισμούς, η οποία και επιτυγχάνεται λόγω της διατήρησης της Ορθόδοξης Πίστης του, της Πολιτισμικής Ταυτότητάς του και της επίγνωσης της διαχρονικής ιστορικής πορείας του.

Κοινοποιούμε σήμερα δημόσια δύο σχετικά βίντεο. Το πρώτο παρουσιάζει το Καλλιτεχνικό Δρώμενο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟ». Το δεύτερο αποτελείται από την Εισαγωγή, τον ιδιαίτερο χαιρετισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μητροπολίτη μας καθώς και τις Τιμητικές Διακρίσεις οι οποίες δόθηκαν στους βασικούς συντελεστές του «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟΥ».

Ένα ξεχωριστό γεγονός για την τοπική μας Εκκλησία το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του ποιμενάρχη μας, του Σεβ. Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ … ΠΑΤΡΙΔΑ!

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.