Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τους χειμώνες τους νικούν τα χελιδόνια» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη από τις Εκδόσεις Παρέμβαση



Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τους χειμώνες τούς νικούν τα χελιδόνια» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη από τις Εκδόσεις Παρέμβαση. Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή γραμμένη σε ελεύθερο και άναρχο στίχο, που αντιπροσωπεύει το φιλελεύθερο πνεύμα της δημιουργού. Η υπαινικτική αίσθηση μελαγχολίας και ίσως ζοφερών συναισθημάτων, που διακατέχει τα ποιήματα, διαλύεται από την επικράτηση της αισιόδοξης πλευράς της ζωής, δικαιολογώντας και την επιλογή του τίτλου για «νίκη» της άνοιξης μες τους «χειμώνες».

Η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Ηλία Μωραΐτη.

Όσοι τραγούδησαν, κάποια βραδιά σιωπήσανε
κι όσοι σιωπήσαν, έγιναν τραγούδια αιώνια
με Ασημόπροκες τα θέλω μας τρυπήσανε
τα οράματά μας πετσοκόψαν με πριόνια.

Όμως, εμείς για πάντα εδώ θα ’μαστε,
τους χειμώνες τούς νικούν τα χελιδόνια.

Η Ντέπη Χατζηκαμπάνη ζει και μεγαλώνει στη Λέσβο. Πλέκει στίχους και ποιήματα με το βελονάκι της ψυχής. Έχει σπουδάσει Διοίκηση επιχειρήσεων. Στίχους της έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως: o Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μάνος Ξυδούς, ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μπάμπης Στόκας, οι «Magic De Spell», τα «Γυμνά Καλώδια», ο Δημήτρης Γαύρος, ο Ηλίας Μακρίδης, η Ελένη Πέτα, η Δήμητρα Καραγιάννη, οι «Σπυριδούλα», ο Χρήστος Μάστορας, ο Πασχάλης Τσαρούχας, οι «Όναρ» και πολλοί άλλοι. Έχει εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές, ένα στιχουργικό παραμύθι και έναν θεατρικό μονόλογο. Αυτό είναι το έκτο βιβλίο της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.