Αυτοψία από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην Κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου



Αυτοψία στον οικισμό Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου, όπου έχουν καταγραφεί ρηγματώσεις πραγματοποίησε κλιμάκιο της Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, παρουσία του καθηγητή Εδαφοτεχνικής του ΑΠΘ Χρήστου Αναγνωστόπουλου.

Όπως είναι γνωστό από το 2008 παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν οι πρώτες ρηγματώσεις εντός του οικισμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί με την εγκατάσταση δικτύου καταγραφής διαφορικών καθιζήσεων, τις υποδείξεις που είχαν διαπιστωθεί από προηγούμενες μελέτες.

Κατά την αυτοψία παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέργιος Κιάνας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Συλλίρης, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Παύλος Σαρηγιαννίδης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαλτονέρων Κώστας Μελισσανίδης.

Η χρονική διάρκεια εγκατάστασης του δικτύου καταγραφής του φαινομένου θα ξεπεράσει τον έναν χρόνο, προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός δεδομένων για τυχόν εξέλιξη του φαινομένου και επιπλέον πρέπει να γίνει τοπογραφική αποτύπωση του οικισμού και της ευρύτερης περιοχής.

Η δράση υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο: «Διερεύνηση των κατολισθητικών φαινομένων και ρηγματώσεων στα Δ.Δ. Βαλτονέρων και Φανού (Δ. Αμυνταίου, Φλώρινας) – Εκτίμηση της κατάστασης».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.