Στις 12 Ιουλίου εoρτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης – Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής



Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής, Οικονομολόγος:

O Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης είναι σύγχρονος Άγιος της εκκλησίας μας που τον διέκρινε η απόλυτη αγάπη του για το Θεό και το συνάνθρωπό του εκφρασμένη σε πράξεις και αυταπάρνηση, καθώς και η ταπείνωση! Γιατί, σύμφωνα με τους Αγίους της Εκκλησίας μας, δεν νοείται να λέμε ότι αγαπάμε το Θεό και να αδιαφορούμε για το συνάνθρωπό μας και να μην προβαίνουμε σε φιλανθρωπίες προς δόξαν Θεού! 

Αν αγαπάμε αλλήλους, ομολογούμε Κύριο σε κάθε περίσταση, έχουμε ακλόνητη πίστη, ταπεινότητα και συγχωρητική διάθεση, δεν κρατάμε κακία, δεν διακατεχόμαστε από ζήλια και δεν κατακρίνουμε τους συνανθρώπους μας προσελκύουμε την χάρη του Αγίου Πνεύματος που μας βοηθάει να αγωνιστούμε πνευματικά, ώστε να καταπολεμήσουμε τα άλλα πάθη και τις αδυναμίες μας, που διαγράφονται με ειλικρινή μετάνοια και Θεία εξομολόγηση, προσεγγίζοντας την πνευματική τελείωση που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών και πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σκοπός της ζωής μας! 

Επίσης, οι αγαθοεργίες που πραγματοποιούμαι δεν πρέπει να τις κάνουμε για προσωπική προβολή και επίδειξη δημοσιεύοντάς τες, γιατί δεν επωφελούμαστε πνευματικά! Με άλλα λόγια επιβάλλεται να μη γνωρίζει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου, δηλαδή να μη γνωρίζει το δεξί χέρι τι πράττει το αριστερό! Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο τάφος του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη ευρίσκεται στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης!

‘Έτσι, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από άκρατο υλισμό ας προσπαθήσουμε να μιμηθούμε, έστω και στο ελάχιστο, το αγωνιστικό φρόνημα, την αυταπάρνηση και την άδολη αγάπη προς το συνάνθρωπό του Αγίου Παϊσίου! Εν κατακλείδι, ας προσευχηθούμε ο Άγιος του Θεού Παΐσιος να πρεσβεύει υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων δούλων του Θεού από αρχής κόσμου και υπέρ υγείας ημών!!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιωάννη του Προδρόμου,  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου και Πέτρου, των Δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Αγίων του Θεού Πάντων, Ιωάννη του Ρώσου, Δαυίδ του εν Ευβοία, Ιακώβου Τσαλίκη, Κυρίλλου του Νέου του εν Πάρω, Νικοδήμου του Βατοπεδινού, Σωφρονίου του Έσσεξ, Βερονίκης, Πρόκλου και Ιλαρίωνος!

Επίσης, το αφιερώνω στη μνήμη του εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή και Βασίλειο Μακρυγιάννη, στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, στους κεκοιμημένους προπαππούδες μου Ιωάννη Σέμο, ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη και Αθανάσιο Σάββα! 

2 σχόλια στο άρθρο “Στις 12 Ιουλίου εoρτάζει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης – Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.