Γιώργος Κασαπίδης: Σχέδιο τουριστικής προβολής, ίδρυση Ζώνης καινοτομίας και επενδυτικά σχέδια στα άμεσα σχέδια



Το επίσημο σήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μαζί με το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, παρόντος του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στις 5 Ιουλίου 2022 στην πόλη της Καστοριάς, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Κασαπίδης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Αθήνα και τις συναντήσεις με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία Ειρηνοδικείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με χώρο στέγασης να έχει υποδειχθεί από το Δήμο Εορδαίας, το κτίριο του ΟΑΕΔ στις εργατικές κατοικίες, όπως συμφωνήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Παράλληλα ο Υπουργός δεσμεύτηκε και για τη μη μετακίνηση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη. Σε ότι αφορά στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Νεάπολης που δεν λειτούργησε ποτέ και παραδόθηκε το 2006, να παραχωρηθεί στον Δήμο Βοΐου προς χρήση.

Ο Γιώργος Κασαπίδης επεσήμανε ακόμα ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία των Βουλευτών, υπήρξε δέσμευση πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποζημιώσεις των αγροτών, εντός του μήνα.

Εν τω μεταξύ σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, παρόντος και του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του δρόμου Βελβεντού –Καταφυγίου.

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε ακόμα στις συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση και έκανε λόγο για κινητικότητα που υπάρχει σε ότι αφορά στα επενδυτικά σχέδια και το ενδιαφέρον μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων για τη Δυτική Μακεδονία. Τέλος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε ακόμα ότι βρίσκεται στον αέρα ο διαγωνισμός για τα σχέδια βόσκησης, αναφέρθηκε στην βελτίωση του δρόμου Ελάτης Δεσκάτης, στην διαπλάτυνση του δρόμου Κοζάνη προς το Αεροδρόμιο, ενώ για την υψηλή γέφυρα Σερβίων τόνισε ότι γίνονται οι τελευταίοι έλεγχοι για να παρθούν αποφάσεις σε ότι αφορά στα μέτρα ασφάλειας, όπως είπε χαρακτηριστικά «Τεχνικά και επιστημονικά κλιμάκια του αναδόχου αλλά και της Εγνατίας οδού ολοκληρώνουν την αυτοψία, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε το πόρισμα όπου θα μας ορίζει τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε ως προς την κυκλοφορία των οχημάτων και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία της γέφυρας».

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε και στην γέφυρα του Βενέτικου στα Γρεβενά, που όπως είπε ολοκληρώνεται η μελέτη στα μέσα Ιουλίου τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει συντήρηση εδώ και 30 χρόνια. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ίδρυση της ζώνης καινοτομίας που θα επεκτείνεται και στις 4 Π.Ε της Δυτικής Μακεδονίας με τις νέες εφαρμογές, που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που όπως σημείωσε θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής και θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.

Ερωτώμενος ο κ. Κασαπίδης για το σχέδιο «White Dragon» αλλά και το «χωριό του υδρογόνου», επεσήμανε ότι παραμένει ένα από τα σημαντικότερα έργα και το όραμα για την Δυτική Μακεδονία εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον, ενώ όπως δήλωσε δεν γνωρίζει που θα δημιουργηθεί το χωριό υδρογόνου, καθώς η πρωτοβουλία ανήκει στην ΔΕΔΑ η οποία και θα αποφασίσει.

Από το ertnews.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Γιώργος Κασαπίδης: Σχέδιο τουριστικής προβολής, ίδρυση Ζώνης καινοτομίας και επενδυτικά σχέδια στα άμεσα σχέδια

  1. Ζήτω η Ελλάδα που ηγείται στη Φθηνια και στα ψιλολόια.Σ.πιΚασο

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο Πετσας δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση του δρόμου Βελβεντου- Καταφυγίου!!!
    Απ’ εκεί θα περάσει ο Λευκός Δράκος,αφού ξεδιψάσει πρώτα ,πίνοντας δροσερό νερό ( υδρογόνο 2 οξυγόνο),στην πλατεία του Βελβεντού!!!!
    Ζήτω η Δίκαιη Μετάβαση στα παραμύθια των παραμυθατζήδων χωρίς δρακους!
    Δεσμεύτηκε ο Πετσας,για πενταροδεκαρες στη Δυτική Μακεδονία,την οποία κατάντησαν Γκουέρνικα,αφού μοίρασε τα παχυλά πακέτα στους “δημοσιογραφους”γκεμπελιστες,που γλύφουν τα τσανακια της Νέας Δημαγωγιας!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.