Γρεβενά: Κέρδισε τις εντυπώσεις το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών στο 3ο Φεστιβάλ «Γρεβενών Γεύσεις» – Δείτε το βίντεο



Με γνώμονα τη διατήρηση και προστασία της πολιτισμικής μας παράδοσης, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών, χάρισε όμορφες μουσικοχορευτικές στιγμές, συμμετέχοντας το βράδυ της 30ης Ιουνίου 2022 στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων “Γρεβενών Γεύσεις”.

Ειδικότερα, οι παραδοσιακοί Γρεβενιώτικοι χοροί που παρουσιάστηκαν στην κεντρική πλατεία Αιμιλιανού των Γρεβενών, ήταν οι εξής: Μπεράτι (Μια μικρή κοντούλα), Στολισμός Φλάμπουρου, Στρωτός (Λαφίνα), Στα τρία (Πέρασε ένα καλοκαίρι), Καραπατάκι (Οργανικό), Τσάμικος (Όρλιακας), Συγκαθιστός (Τ΄αηδόνι) – Γύρισμα (Μαρία λεν την Παναγιά).

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών ιδρύθηκε το 2001 με στόχο να αναδείξει και να μεταλαμπαδεύσει την πλούσια και αστείρευτη παράδοση των Γρεβενών αλλά και του ευρύτερου Ελληνικού Χώρου, παραδίδοντάς την αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές. Τα μέλη του, με την πολύτιμη συνδρομή της υπεύθυνης χοροδιδασκάλου κας Κατερίνας Προκόβα-Λιάμπα, έχουν την ευκαιρία να μάθουν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, ήθη και έθιμα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, αποτελώντας έναν ζωντανό πυρήνα τοπικής πολιτιστικής δράσης.

Το χορευτικό μας, που είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID, εμφανίζεται σε κάθε λαογραφική και πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Γρεβενών καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, επιτελώντας με σεβασμό και συνέπεια το έργο του.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.