2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ψηφιακός χάρτης από το συγγραφικό έργο: “Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως των Ελλήνων 1821-1833” του Νικόλαου Κασομούλη



Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του ψηφιακού χάρτη ,από τα Ενθυμήματα του Νικόλαου Κασομούλη,στο Βουδούρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της παραπάνω εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους εξής:

Τον Δήμο Βοΐου ,τους αντιδημάρχους Τσιαούση Ναούμ και Πάτρα Νικολέτα, τους τεχνικούς Καραμάνη Γεώργιο και Κεραμάρη Δημήτριο.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με τους καθηγητές Σκηπητάρη Γεώργιο και Βαλκάνη Αναστάσιο και τους μαθητές Σκούνο Αναστάσιο,Ώττα Αναστάσιο,Σαλαγκιώτη Νικόλαο,Μπόραβο Κωνσταντίνο,Μπόραβο Δημήτριο και Γκόγκη Ανάργυρο.

Το Δημοτικό Ωδείο Σιάτιστας,τους Αμεξίζογλου Παναγιώτη,Φωτεινή Τσακνάκη,Στεφάνου Εφραίμ,Στεφάνου Θωμά ,Σκαμάγκα Μιχαήλ.

Τον Διευθυντή του σχολείου μας Κώντσιογλου Χριστόφορο .

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ο ψηφιακός χάρτης δημιουργήθηκε με βοήθεια των μελετητών της τοπικής μας ιστορίας:

Δάρδα Αναστάσιου, Μπόντα Καλλιόπης και Κώτσικα Λάζαρου.Τους είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε ο Θεός να τους δίνει δύναμη ,για να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους!

Η εικόνα του Νικόλαου Κασομούλη ,που κοσμεί τον χάρτη μας ,αποτελεί μέρος τη συλλογής του Σπύρου Σάκη ,την οποία είχε δωρίσει στο παρελθόν στο σχολείο μας.Η προσωπογραφία του Νικόλαου Κασομούλη, που χρησιμοποιήθηκε στην αφίσα και στα βίντεο του χάρτη, αποτελεί έργο του Καρακουλάκη Χρήστου.Τους ευχαριστούμε πολύ!

Πλούσιο υλικό αντλήθηκε από τις σελίδες:Περπατώντας στη Σιάτιστα και την ιστορία της,Παλιά Σιάτιστα και από το διαδίκτυο.

Στη δημιουργία και παρουσίαση του ψηφιακού χάρτη συμμετείχαν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί:

Τσιαούση Αγνή,Πραμπρόμη Σωσάννα,Καλεμκερίδου Μαρία,Σαμαρά Ζωή,Γκόγκου Αναστασία,Τζημούρτας Γεώργιος.

Πολλά ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές και μαθήτριες των Β΄,Ε΄και Στ΄τάξεων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την παρουσίαση του χάρτη και την επιτυχία της εκδήλωσης.

Καλή περιήγηση στον χάρτη μας! Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.