Γρεβενά: Τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο το πανό μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων



Ενόψει της 19ης Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Δήμος Γρεβενών ανήρτησε στην κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, το συμβολικό του πανό μνήμης, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τα 353.000 αθώα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το δίκαιο αίτημα των απανταχού Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

«Είναι ύψιστο ηθικό μας χρέος να μην λησμονήσουμε ποτέ τα ειδεχθή εγκλήματα των Κεμαλικών εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου. Είναι πρώτιστο εθνικό μας καθήκον να συνεχίζουμε να συμβάλλουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε, στη διάσωση και διάδοση της ιστορικής αλήθειας», τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

Το επετειακό πανό της 19ης Μαΐου, διανθισμένο με τα παραδοσιακά χρώματα της Ποντιακής Σημαίας (κίτρινο-μαύρο), έχει ως προμετωπίδα του το λογότυπο «G» [από τον Διεθνή όρο Genocide (Γενοκτονία)] και σε κεντρικό πλάνο την ηρωική μορφή του Πόντιου Αντάρτη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.