Ο Δήμος Καστοριάς τιμά την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Καστοριάς κατά το διάστημα 14-22 Μαΐου 2022, ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Π.Ε. Καστοριάς διοργανώνει την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8.00 μ.μ., λαμπαδηδρομία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το Διοικητήριο της Π.Ε. Καστοριάς, το οποίο θα φωταγωγηθεί με το σύμβολο της Γενοκτονίας, θα κατευθυνθεί προς το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, όπου θα ακουστεί ένα μοιρολόι με τη συνοδεία ποντιακής λύρας και θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση και προβολή του συμβόλου της Γενοκτονίας “G”.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και ο ΕΛΠΧ «Όρμος».

Ο Δήμος Καστοριάς, ως ενεργό μέλος του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων της καθ’ ημάς Ανατολής της ΚΕΔΕ υποστηρίζει και προωθεί το αίτημα Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, τιμώντας την μνήμη των 353.000 θυμάτων της Τουρκικής θηριωδίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.