Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Γ. Μαργαρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και στο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα



Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Μαργαρίτης Γεώργιος επισκέφτηκε στις 12/05/22 το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» για να συγχαρεί τον νέο διοικητή κ. Μάντσο Γεώργιο για την τοποθέτηση και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Συζητήθηκε το γενικότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, καθώς κοινή επιθυμία όλων είναι η αγαστή συνεργασία για μια παραγωγική θητεία στηρίζοντας κάθε προσπάθεια προς όφελος της κοινωνίας και της δημόσιας υγείας. Η Περιφερειακή Αρχή κατάφερε να ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (Σύνολο: 1.826.000 ευρώ ), που στόχο έχει την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στην υγεία και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα, όπου συζήτησε τα προβλήματα των ιατρών και των νοσηλευτών. Ενημέρωσε πως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης έχει υπογράψει την ένταξη της Πράξης με τίτλο “Αναβάθμιση υποδομών Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα Δήμου Πρεσπών”, συνολικού προϋπολογισμού 289.250 ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και της προμήθειας ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα Δήμου Πρεσπών, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία”, του ΕΣΠΑ 2014-2020, με Δικαιούχο την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας.

Η περιοχή των Πρεσπών αποτελεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, μια από τις περιοχές της Ευρώπης με την υψηλότερη βιοποικιλότητα που προστατεύεται από την εθνική (Εθνικό Πάρκο Πρεσπών) και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και διεθνείς συνθήκες (Ramsar, διασυνοριακό Πάρκο Πρεσπών). Η υλοποίηση της Πράξης αυτής θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του 3ου Πυλώνα Ανάπτυξης της ΟΧΕ/«Βελτίωση Διασύνδεσης, Πρόσβασης και Οργάνωσης Υποδομών και Υπηρεσιών» και συγκεκριμένα του Ειδικού Στόχου 3.3/«Βελτίωση των Παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας», καθώς χωροθετείται εντός της Περιοχής Παρέμβασης της ΟΧΕ για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας και θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους επισκέπτες. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 – «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία”, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.