Ο απολογισμός της επίσκεψης 25μελούς επιχειρηματικής αποστολής αγοραστών γούνας από τη Ν. Κορέα στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας



Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου η επίσκεψη 25μελούς επιχειρηματικής αποστολής αγοραστών γούνας από τη Ν. Κορέα, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και το Γραφείο ΟΕΥ Ν. Κορέας. Την αποστολή συνόδευσε ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ κ. Κωνσταντίνος Δίκαρος.

Ειδικότερα από τις 8 Μαΐου έως και τις 13 Μαΐου εκπρόσωποι 15 μεγάλων επιχειρήσεων από τη Ν. Κορέα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπτερα γουνοποιητικών επιχειρήσεων εντός του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και παράλληλα να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, επιδείξεις, δειγματισμούς, υψηλής αισθητικής Fashion Show, αλλά και να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις σε επιχειρήσεις των Π.Ε. Καστοριάς και Κοζάνης.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου το βράδυ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας & Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Άκης Τσούκας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece κ. Γιάννης Σμυρλής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δυτικής Μακεδονίας, όπου και ανέφεραν τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής.

Ακολούθησε δεξίωση και επίδειξη μόδας, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα Fashion Show με εξαιρετικές δημιουργίες από παραδοσιακά γούνινα αποκόμματα των επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. & του Σ.Γ.Κ. μετά την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε «Είχαμε δύο επιλογές. Είναι να σηκώσουμε τα χεριά ψηλά και να βάλουμε τίτλους τέλους στον κλάδο μας ή να αντιδράσουμε. Επιλέξαμε το δεύτερο. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Εnterprise Greece, το Γραφείο ΟΕΥ Ν. Κορέας και τα μέλη μας, κατορθώσαμε να διοργανώσουμε ένα εκθεσιακό γεγονός, με πολλές παράλληλες δράσεις. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε αντίκτυπο. Θετικό αντίκτυπο, καθώς υπήρξαν 100 Β2Β συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες επισκέψεις σε τοπικά εργοστάσια, ενώ κλείστηκαν ικανοποιητικές συμφωνίες με επιχειρηματίες».

Ο κ. Τσούκας, δεσμεύτηκε ότι στο άμεσο μέλλον ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει στην οργάνωση παρόμοιων συναντήσεων με εμπορικούς αντιπροσώπους από άλλες χώρες, προκειμένου να επεκταθεί το πελατολόγιο και οι εμπορικές πράξεις των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.