Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για το συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη



ΟΛΟΙ ΣΤO ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΤΙΣ 12:00μμ

Μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που φανερώνει ότι η εξάπλωση της πανδημίας είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 21.000 και τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί. Η συζήτηση που έχει ανοίξει στην περιοχή για την δημιουργία ενός «σύγχρονου» νοσοκομείου στην Κοζάνη σε βάρος της λειτουργίας των υπόλοιπων νοσοκομείων των Νομών της περιοχής, είναι απαράδεκτη, επικίνδυνη και αποτελεί πληρωμένο συμβόλαιο που υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης που με το νέο ΕΣΥ υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις με την πανδημία έχουμε και την ακρίβεια που σαρώνει της εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Οι αυξήσεις στο ρεύμα που είναι γύρω στο 50% φτάνουν τους συναδέλφους στο όριο αν δεν το έχουν ξεπεράσει τον 21ο αιώνα να μην έχουν τη δυνατότητα να έχουν ρεύμα. Ταυτόχρονα ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΕΥΑΚ αποφάσισαν αυξήσεις 10% στην τηλεθέρμανση και 6-10% στο νερό.

Η παραπάνω εξελίξεις συνδυάζονται με τη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς μας. Με τι ελαστικές μορφές εργασίας, τα 4ωρα και 6ωρα, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, τον διακαή πόθο για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις λευκές νύχτες, την black Friday, την απλήρωτη δουλειά και τις απολύσεις.

Δεν γίνεται να επιτρέψουμε αυτή τη κόλαση για τους εργαζόμενους και ως σωματείο οργανώνουμε την πάλη των συναδέλφων για ζωή και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους και αρμόζουν για κάποιον στον 21ο αιώνα. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη που καλεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης καλεί:

Τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ που από την αρχή της πανδημίας έχουν τσακιστεί στη δουλειά με 4ωρα και 6ωρα και μισθούς των 300-400 και 500 ευρώ ακόμα και Κυριακές με αποτέλεσμα να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους οι μεγάλες αλυσίδες. Αυτούς που εργάζονται στο εμπόριο καθημερινές, black Friday, λευκές νύχτες, Κυριακές κλπ και βλέπουμε τις οικογένειας μας μόνο για καληνύχτα.

Τους εργαζόμενους στις εταιρείες courier, στη διανομή και στις αποθήκες-γραφεία όπου χωρίς σταματημό αναδείχθηκαν σε σημαντικό κομμάτι στη κάλυψη βασικών αναγκών της κοινωνίας αν και εργάζονται χωρίς ΣΣΕ, με πολύ χαμηλούς μισθούς και με μεγάλη εντατικοποίηση ώστε να καλύψουν τους στόχους όπου μπορεί να έφταναν και να φτάνουν τους δεκάδες πελάτες σε ένα 8ωρο.

Τους εργαζόμενους στην εστίαση και το delivery που γνώρισε τεράστια ανάπτυξη στη Κοζάνη τον τελευταίο 1,5 χρόνο αλλά με όλους να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια, χαμηλούς μισθούς ή με κάποιους στο delivery να εργάζονται με τη μορφή του λεγόμενου «συνεργάτη» δηλαδή μηχανάκι εξοπλισμός και συντήρηση να είναι δικός τους και να πληρώνονται με το κομμάτι.

Λύση και διέξοδος είναι οι αγώνες για να μπουν εμπόδια στη στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων τους, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα, μείωση της φορολογίας και κατάργηση των βάρβαρων χαρατσιών, σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, μέτρα ανακούφισης από το κύμα ακρίβειας.

Διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τηλεθέρμανση.
Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.