Κοζάνη: Σε έξαρση οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Αστυνομία – Τι αναφέρει ο Διοικητής Ασφαλείας



Συνέντευξη τύπου στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2022 ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παντελής Ουσταγιαννίδης με αφορμή τα πολλά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Ο κ. Ουσταγιαννίδης ανέφερε πως όλη την περσινή χρονιά υπήρξαν 10 περιστατικά εξαπάτησης πολιτών ενώ μόνο φέτος έχουμε ήδη 5 περιπτώσεις.

Η ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων εξαπάτησης οφείλεται στην μεγάλη αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες δεν πέφτουν θύματα μόνο τα ηλικιωμένα άτομα, αλλά και άτομα νεαρότερης ηλικίας.

Οι ηλεκτρονικές απάτες με τη μέθοδο του phishing είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο που εξελίσσεται ραγδαία και σε τοπικό επίπεδο.

Για τον λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα email και sms που λαμβάνουν. Να μην πατάνε σε ενεργούς συνδέσμους. Καμία τράπεζα δε στέλνει ενεργό σύνδεσμο που να ζητάει τους κωδικούς από τους πολίτες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης κ. Ουσταγιαννίδης.

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.