Τι έμαθαν οι χρηματοοικονομικοί έμποροι μετά το ράλι Μπάιντεν και Τραμπ



Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 ήταν πολύ ανταγωνιστικές και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα του περασμένου έτους. Αν θυμάστε κάτι από αυτό, ένα πράγμα που ίσως θυμάστε είναι ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε επανειλημμένα τους Αμερικανούς ότι εάν εκλέξουν τον Μπάιντεν αντί για αυτόν, το χρηματιστήριο θα έβλεπε τη μεγαλύτερη κατάρρευση όλων των εποχών.

Αυτό αποδείχθηκε λάθος, καθώς η αγορά βίωσε το εντελώς αντίθετο – ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones είχε τον καλύτερο μήνα του από τον Ιανουάριο του 1987 τον Νοέμβριο, σημειώνοντας άνοδο έως και 12%.

Ο Τραμπ άρχισε να μιλάει για αυτό πολύ καιρό πριν από τις προεδρικές εκλογές. Σχεδόν κάθε φορά που η αγορά αντιμετώπιζε κάποιο είδος ανοδικής τάσης, υπενθύμιζε στους οπαδούς του στο Twitter ότι αυτό συνέβη επειδή ήταν ο πρόεδρος. Επιπλέον, θα προσθέσει ότι υπό την ηγεσία του Μπάιντεν, κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε και η αγορά θα γνώριζε τεράστια πτώση εάν εκλεγόταν.

Καθώς πλησίαζε η ημέρα των εκλογών, ξεκαθαρίστηκε ότι η αγορά προετοιμαζόταν για μια ορισμένη δυναμική, αλλά το πώς θα εξελισσόταν τα πράγματα ήταν πολύ ασαφές. Πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των υποψηφίων, πολλές αγορές παρουσίασαν πτώση. Αυτό περιελάμβανε το χρηματιστήριο καθώς και την αγορά συναλλάγματος, όπου το USD υποτιμούσε μετά από κάθε προεδρική συζήτηση.

Οι εκλογές του 2020 είχαν τεράστια επιρροή σε πολλές αγορές, εκτός από πολλές άλλες, ο αντίκτυπος των εκλογών στις αγορές Forex ήταν τεράστιος σε όλο τον κόσμο. Λόγω των συνεχιζόμενων γεγονότων, η αστάθεια της αγοράς αυξήθηκε πολύ και ενώ χρησιμοποιήθηκε ως θετική εξέλιξη για ορισμένους, άλλοι την θεώρησαν πολύ επικίνδυνη για διαπραγμάτευση.

Τι μπορεί να μάθει?

Υπήρχαν πολλά πράγματα που έμαθαν οι επενδυτές από το ράλι του Μπάιντεν και του Τραμπ στο χρηματιστήριο, και ένα από τα κύρια πράγματα ήταν ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο ο Τραμπ, περίμεναν ότι η αγορά θα υποτιμούσε μετά την εκλογή του Μπάιντεν, αλλά δεν συνέβη ακριβώς έτσι.

Αν και πολλοί πίστευαν ότι η αγορά θα γνώριζε πτώση, αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από όλη αυτή την κατάσταση. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να προγραμματίζετε θέσεις συναλλαγών όχι μόνο ανάλογα με ένα συγκεκριμένο πράγμα αλλά και με πολλούς δείκτες.

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς κινούνται οι τιμές στην αγορά, θα ήταν πολύ χρήσιμο να ακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο, λεπτομερή οδηγό για τις συναλλαγές μετοχών για αρχάριους και να δείτε πώς λειτουργεί πραγματικά η online χρηματιστηριακή πλατφόρμα και ποιοι είναι οι διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τις αλλαγές στο αγορά.

Ανάλυση & έρευνα

Κατά τη διαπραγμάτευση, είναι πολύ σημαντικό για τους επενδυτές να κάνουν μια ενδελεχή έρευνα των αγορών πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανάλυσης που κάνουν οι έμποροι για να κατανοήσουν καλύτερα τις κινήσεις των τιμών στις αγορές.

Για παράδειγμα, ορισμένοι έμποροι χρησιμοποιούν πολύ λεπτομερή θεμελιώδη ανάλυση, η οποία είναι η διαδικασία ανάλυσης των συνεχιζόμενων γεγονότων στην αγορά και εύρεσης των πιθανών τρόπων αλλαγής των τιμών.

Ενώ κάνουν θεμελιώδη ανάλυση, οι έμποροι χρησιμοποιούν δηλώσεις ανθρώπων με επιρροή, αναφορές για εταιρείες και πολλά άλλα πράγματα για να καθορίσουν πώς αυτά τα πράγματα μπορούν να επηρεάσουν τις κινήσεις των τιμών. Πολλοί από τους εμπόρους χρησιμοποιούν επίσης ημερολόγια συναλλαγών, τα οποία τους παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τα επερχόμενα γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αλλαγές στην αγορά.

Με το να είναι ενημερωμένοι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι έμποροι είναι σε θέση να σχεδιάζουν καλύτερα τις θέσεις τους. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η απλή τήρηση των θεμελιωδών αρχών δεν αρκεί. Στην περίπτωση των Προεδρικών Εκλογών του 2020, πολλοί άνθρωποι σχεδίασαν τις θέσεις τους σύμφωνα με τη γενική ιδέα για τα γεγονότα που θα μπορούσαν να συμβούν μετά τις εκλογές.

Όμως, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό. Για να βεβαιωθείτε ότι οι ιδέες σας σχετικά με τις πιθανές αλλαγές τιμών στην αγορά είναι σωστές, είναι πάντα καλή ιδέα να εξετάζετε την τεχνική πλευρά των συναλλαγών. Αυτοί που το κάνουν χρησιμοποιούν τεχνική ανάλυση.

Όταν χρησιμοποιείτε τεχνική ανάλυση, ουσιαστικά χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους δεικτών που εφαρμόζονται στα γραφήματα των περιουσιακών στοιχείων που διαπραγματεύεστε. Χάρη σε αυτούς τους δείκτες, μπορείτε να προσδιορίσετε πολλά πράγματα σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Μπορείτε να πείτε ποιες είναι οι τρέχουσες τάσεις στην αγορά, ποια είναι τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης και ποιες είναι οι δυνατότητες αλλαγής της τρέχουσας κατάστασης. Χάρη σε αυτό, οι έμποροι είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τις ιδέες τους σχετικά με τις πιθανές κατευθύνσεις που θα μπορούσε να πάρει η αγορά. Πολλοί έμποροι χρησιμοποιούν τόσο θεμελιώδη όσο και τεχνική ανάλυση μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2020 ήταν από τις πιο έντονες και πιο πολυσυζητημένες εκλογές εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο η πραγματική εκλογική περίοδος, η προηγούμενη, η προεκλογική περίοδος, όσο και τα γεγονότα που ακολούθησαν είχαν τη δική τους επιρροή στις κινήσεις της αγοράς.

Πολλά πράγματα μπορούν να μάθουν από την κατάσταση. Πρώτα απ ‘όλα, είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεστε μόνο έναν δείκτη των κινήσεων των τιμών. Στη συνέχεια, ως έμπορος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στους κινδύνους στην αγορά με τον σωστό τρόπο.

Συνολικά, πολλά πράγματα μπορούν να μάθουμε από το ράλι της χρηματοπιστωτικής αγοράς Μπάιντεν και Τραμπ. Είχε τεράστια επιρροή στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.