Πάνω από 25.000 πιθανά κρούσματα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς σε ένα 48ωρο – Βρέθηκαν άλλα 9.700 θετικά self test



Αυξάνονται τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως προκύπτει από τα self test που γίνονται μετά την επαναλειτουργία των σχολείων. Τον νέο αριθμό θετικών τεστ, που μπορεί να… εξελιχθούν σε κρούσματα μετά τον επανέλεγχο, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τη Δευτέρα, μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από τα self test που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί προέκυψαν σχεδόν 15.500 θετικά, κάποια από τα οποία μεταφράστηκαν και σε κρούσματα. Σήμερα (11.01.2022), μέρα που ήταν επίσης υποχρεωτικό το τεστ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 9.700.

Από τα σχεδόν 9.700 επιπλέον θετικά self test, είπε ο Θάνος Πλεύρης, τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

Τα θετικά self test που δηλώθηκαν σήμερα το πρωί ήταν 9.688, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας. Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή. Χθες, τα self test κατέγραψαν 15.547 εν δυνάμει κρούσματα, μαθητών και εκπαιδευτικών. Δηλαδή, συνολικά τις τελευταίες 48 ώρες έχουν ανιχνευτεί 25.235 εν δυνάμει κρούσματα.

«Είχαμε 15.000 θετικά self test και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης επαναλανάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Με αυτά τα δεδομένα, έρχεται… πιο κοντά η πρόβλεψη που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Τζανάκης, πως δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να σπάσει το ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων και να γίνει περισσότερα από 50.000.

Και ο Θάνος Πλεύρης, πάντως, εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα είναι αυξημένα τόσο αυτή όσο και την επόμενη εβδομάδα.

Από το newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.