Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον – Στις 11:30 οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση



Στις 11:30 το πρωί, μετά, δηλαδή, τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργο Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ώστε να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα έξι μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι:

– Ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων
– Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους
– Διπλή μάσκα στα ΜΜΜ
– Αυστηροποίηση μέτρων σε θεματικά πάρκα
– Σύσταση για αποφυγή όρθιων στα κέντρα διασκέδασης
– Yποχρεωτικά τεστ σε ταξιδιώτες την 2η και 4η μέρα μετά την άφιξη τους

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, «μυστήριο» επικρατεί γύρω από τη χρήση διπλής μάσκας και στα σούπερ μάρκετ, χωρίς κανένας να γνωρίζει τις αποφάσεις που θα «κλειδώσουν» σχετικά με το συγκεκριμένο μέτρο.

Όπως τονίζουν κυβερνητικοί «κύκλοι» η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζεται. «Οι ευρωπαϊκές χώρες η μία μετά την άλλη έχουν ήδη προχωρήσει ή προχωρούν τις μέρες αυτές στη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι αντιδρά έγκαιρα και με αποφασιστικότητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Ανοιξε την τρίτη δόση εμβολιασμού πολύ νωρίς και έχει οργανωθεί μαζικό testing».

Οι ίδιοι κύκλοι «προσθέτουν» πως «σε ένα φαινόμενο που είναι δυναμικό και εξελίσσεται καθημερινά, απαιτείται και καθημερινή παρακολούθηση και προσαρμογή των επιλογών. Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή των Επιστημόνων και εισηγείται μεταξύ άλλων, σύσταση για ακύρωση μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κ.λπ.), όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας, τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Το πρωί της Πέμπτης, τα παραπάνω και το πλαίσιο λειτουργίας των επόμενων ημερών θα συζητηθούν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Από το newsbomb.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.