Π. Βρυζίδου: Ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν την ΠΕ Κοζάνης και περιλαμβάνονται στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας»



Στο νομοσχέδιο για του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο είμαι εισηγήτρια από τη Νέα Δημοκρατία, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν και την ΠΕ Κοζάνης:

· Δίνεται παράταση στη δυνατότητα προσλήψεων των επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και όλου του λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού.

· Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας στα τουριστικά λεωφορεία και για το 2022.

· Δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες και κτηνοτρόφους να δανειοδοτηθούν από πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.

· Παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα στο Υπουργείο Οικονομικών.

· Δίνεται παράταση για διακανονισμούς χρεών οφειλετών στους Δήμους μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του 2022.

· Για ενεργειακές κοινότητες δίνεται παράταση για τη Δυτική Μακεδονία για αίτηση φωτοβολταϊκού πάρκου στον ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, μέχρι 30/06/2022 και μόνο στις ενεργειακές κοινότητες της Δυτικής Μακεδονίας μπορούν μέχρι τέλους του 2022 να συνδεθούν ως 18ΜW, με απαλλαγή από την ανταγωνιστική διαδικασία.

Επίσης τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπει:

· Ειδικά για την κάλυψη του κόστος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και μέχρι τη σύνδεση της Τηλεθέρμανσης του Δήμου με την υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V», παρέχεται έκτακτη ενίσχυση στη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.), από ειδικό λογαριασμό (Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης). Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος ενίσχυσης, τηρουμένων των ενωσιακών κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.