Δήμος Κοζάνης: Αξιοποιείται το ΒΙΟΠΑΚ – Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις καθαίρεσης των πρόχειρων καταλυμάτων



Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις καθαίρεσης των πρόχειρων καταλυμάτων των Ρομά στον χώρο του ΒΙΟΠΑ Κοζάνης (περιοχή Κασλά), έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Κοζάνης.

Το σύνολο των ενεργειών, που πραγματοποιήθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, και τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με την αρωγή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, είχε ως στόχο την αξιοποίηση του χώρου του ΒΙΟΠΑ, με την προϋπόθεση της εξασφάλισης κατοικίας για τις οικογένειες των Ρομά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ομαλή μετακίνηση των ατόμων που κατοικούσαν στα πρόχειρα καταλύματα εξασφαλίστηκε με την χρηματοδότηση του ΕΠ «Δράσεις Κοινωνικής Φροντίδας και προστασίας Ρομά/ Επιδότηση Ενοικίου Δήμου Κοζάνης», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Ακολούθως, υποβλήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας (26/11/2021) το σχέδιο του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΒΙΟΠΑ Κοζάνης, καθώς και η νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με την ολοκλήρωση των προηγούμενων ενεργειών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης προχώρησαν στην καθαίρεση των πρόχειρων καταλυμάτων και στον καθαρισμό του χώρου.

Σημειώνεται, ότι στόχο του Δήμου Κοζάνης αποτελεί η πλήρης λειτουργικότητα του χώρου και η αξιοποίησή του. Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.