Στάθης Κωνσταντινίδης: «Εγκρίνεται η περιβαλλοντική μελέτη για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου – Αναπτυξιακή προοπτική για τα Καμβούνια και το Δήμο Σερβίων»



Μετά από συνεχή παρακολούθηση του θέματος της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, για τη λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο, όπως ενημερώθηκα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βαίνει προς ολοκλήρωση η σχετική διαδικασία με την έκδοση της ΑΔΑ.

Το ζήτημα βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια και η επίλυσή του αποτέλεσε διαχρονικό αίτημα του Τρανοβάλτου και της ευρύτερης περιοχής των Καμβουνίων, προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση και η εκμετάλλευση των ποιοτικών κοιτασμάτων μαρμάρου.

Όπως είναι γνωστό, η δραστηριότητα του μαρμάρου αποτέλεσε ίσως τον πιο ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής και γι’ αυτό είχα ειδικά αναφερθεί στο ζήτημα της αδειοδότησης, στη σύσκεψη που είχαμε οι Βουλευτές της Δ Μακεδονίας με το κ. Πρωθυπουργό, πριν από ένα χρόνο, για τον προγραμματισμό της μεταλιγνιτικής περιόδου, εστιάζοντας στις θέσεις εργασίας που μπορεί να δημιουργήσει η οργανωμένη και βιώσιμη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και θυμάμαι από τότε το έντονο ενδιαφέρον του.

Όμως, και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κοζάνη, ο κ Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Τον ευχαριστούμε θερμά για το προσωπικό του ενδιαφέρον, όπως και τον Υπουργό κύριο Σκρέκα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που παρά τον αυξημένο όγκο, ολοκλήρωσαν τις εργασίες.

Όπως ενημερώθηκα, η σχετική απόφαση θα αποσταλεί στον Δήμο Σερβίων τις επόμενες ημέρες.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στάθης Κωνσταντινίδης: «Εγκρίνεται η περιβαλλοντική μελέτη για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου – Αναπτυξιακή προοπτική για τα Καμβούνια και το Δήμο Σερβίων»

  1. Για το Μάρμαρο( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Και ο μητσοτακης δεσμευτηκε για τα μαρμαρα του Τρανοβαλτου!!!!
    Δεν τον φτανει τωρα η κεραμίδα,το μαρμαρο που επεσε στο κεφαλι του με τις δηλωσεις του Σωτηρη,ο οποιος τον αδειασε,οταν ειπε στη Βουλη: ΔΕΝ υπαρχουν θανατοι στους εκτος ΜΕΘ ασθενεις,αλλα ο Σωτηρακης ειπε: το 37% των θανατων οφειλεται στους εκτος ΜΕΘ ασθενούντες,τωρα κοιλοποναει και για τα μαρμαρα της Κοζανης!
    Τοση κυνικοτητα,τοση υποταγη,τοση σκουρια στο αναλγητο κομμα της Ν.Δ!!
    Εφτασαν στο Μαρμαρο!!
    Αφου θαφτηκε η Κοζανη με την απολιγνιτοποιηση,θαβεται και η υπολοιπη ημιθανης Δ.Μ,τωρα το κομμα της πολιτικης τυμβωρυχιας,ψαχνει για Μαρμαρα να καλυψει τους ΤΥΜΒΟΥΣ της Δ Μ!!
    Νεα Δημοκτατια που κουβαλας απο το 1974 τις σκουριες της πολιτικης και απαξιωνεις τον ελληνικο λαο,μαθε πως σ αυτα τα μαρμαρα της Κοζανης,παλια και κακια σκουρια δεν πιανει!!
    Πριν ακομα απονεκρωθει αυτος ο τοπος,τρεχετε ως ο δόλιος του Ευαγγελίου,να αρπαξετε τον Άρτο – Μάρμαρο και να αποτελειωσετε την Δ.Μ,απλά,τρεχετε για μαρμαρινη επιτύμβια στήλη,πριν διαπιστωθει ο θ α ν α τ ο ς!
    Απο τον Ιουλιο του ’19 ο πολιτικος Ολετηρ,Μωυσης ο Β’ στις μαρμαρινες στήλες των εντολων του ξεγραψε και την Ελλαδα και τη Δυτικη Μακεδονια!
    Ο,τι Ελληνικο τον πληγωνει,τον σφίγγει,τον εξαγριωνει!!
    Αυτος ο Μωυσης,ο Αλλιώς,οσα κομματια απο μαρμαρα κι αν προσπαθησει να ενώσει,ποτέ δε θα νιώσει τον παλμό του Ελληνα πολιτη!!
    Ποτέ κανενας πορφυρογεννητος στον κοσμο όλο,δεν ενιωσε τον σφιγμό και την καρδια του λαου του,ΠΟΤΈ!!
    Πολλοί οι τραγικοί του Χορού του επιτελικου θιασου,μικρη η Επιδαυρος- Κοζανη με τα πάλλευκα μάρμαρα του Αμφιθεάτρου της,όμως!!
    Ο καυγάς για το πάπλωμα;οχι!για το Μσρμαρο,τώρα!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.