Λογοτεχνικά αναλόγια, μουσική και χορός της Μικρασίας – Εκδήλωση την Παρασκευή στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης



Η Παρέμβαση σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Π.Ε. Κοζάνης, τον Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών και το Ονειρόδραμα, πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο: «Λογοτεχνικά αναλόγια αφιερωμένα στον Γιώργο Σεφέρη και τον Στρατή Δούκα», την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 7 το απόγευμα, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναγνώσεις λογοτεχνικών έργων του Στρατή Δούκα και του Γιώργου Σεφέρη, δύο σπουδαίων δημιουργών με ρίζες από τη Μικρά Ασία. Τα αναλόγια θα διανθιστούν με μουσικές και χορούς της Μικρασίας, ζωντανεύοντας μνήμες και φέρνοντας το παρελθόν στο παρόν.

Διαβάζουν ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας «Ονειρόδραμα»:  Αλεξία Αντωνιάδου, Φώφη Ζαγορίτου, Λένα Κωνσταντινίδου, Χάρης Σισμανίδης

Παίζουν οι μουσικοί της ορχήστρας του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης: Έφη Μαυρίδου (ούτι), Αβραάμ Μπακιρτζόγλου (κανονάκι) – Φιλική συμμετοχή: Θανάσης Κυργιαζόγλου (κιθάρα)

Χορεύουν οι χορευτές του Μ.Σ. Κοζάνης: Δήμητρα Κοντούδη, Φιλιώ Κοτσίδου, Θεολόγος Μελάς, Κων/νος Τσεπουρας

Επιλογή κειμένων–Παρουσίαση: Γιώργος Δελιόπουλος, Φιλόλογος, Ποιητής, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης

* Στην εκδήλωση θα προσφερθούν Μικρασιατικά εδέσματα από τον Μικρασιατικό Σύλλογο Κοζάνης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά και από το διαδίκτυο, στο Link https://www.facebook.com/dimitra.karayianni.1/

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Μικρασία: Ένας πολιτισμός μετακομίζει», με θέμα τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την άφιξη των ελληνικών πληθυσμών στην Ελλάδα μετά την καταστροφή του 1922. 

Η δράση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης. Συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση οι φορείς: Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, Σύνδεσμος Γραμμάτων & Τεχνών, Σύνδεσμος Φιλολόγων, Δήμος Εορδαίας, Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Ονειρόδραμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.