Έκθεση Ζωγραφικής στο Αρχοντικό Βούρκα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής ΕπανάστασηςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνδιοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής της εικαστικού Γλύκας Διονυσοπούλου και μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης με τίτλο:

«Τα πρόσωπα και τα όργανα του Αγώνα»

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα (δίπλα στη Μητρόπολη), στην Κοζάνη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει μουσικά με παραδοσιακά τραγούδια ο Νίκος Ματθαίου

Η έκθεση αποτελεί έναν διάλογο της εικαστικού Γλύκας Διονυσοπούλου με τους μαθητές της κατεύθυνσης εικαστικών Γ΄ τάξης Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης (Μαρία Αντωνιάδου, Ιωάννα Ζαχαριάδου, Θάνο Μανώλη, Νικολέτα-Ραφαηλία Πεσλή, Αναστασία Χατζηπαυλίδου). 

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έως Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 9:00- 15:00

Είσοδος Ελεύθερη

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τήρηση των πρωτοκόλλων  ασφαλούς λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και χώρων διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19:

  • Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.77146 (ΦΕΚ 5816/Β΄/11.12.2021), ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της ως άνω Κ.Υ.Α. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα πιστοποιητικά αυτά σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Οι ανήλικοι επισκέπτες από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 της ως άνω Κ.Υ.Α.
  • Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Γρηγορίου Βούρκα, όπου τηρώντας με αυστηρότητα το όριο χωρητικότητας των 40 ατόμων, θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές – δημιουργούς και στους κηδεμόνες των μαθητών. Οι παριστάμενοι οφείλουν να παραμείνουν καθήμενοι στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και να εισέρχονται στην έκθεση τμηματικά, σε ομάδες των 4 ατόμων.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του αρχοντικού.  
  • Τήρηση απόστασης (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε

εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.