Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εργαστήριο “Είμαι ο κόσμος μου” από τον Δήμο Εορδαίας και την Κοινωφελή ΕπιχείρησηΟ Δήμος Εορδαίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση (Κ.Ε.Δ.Ε.) συνεργασία με την ομάδα «ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ» πραγματοποίησαν το τριήμερο εργαστήριο “Είμαι ο κόσμος μου” που είχε συν-σχεδιαστεί από έμπειρα αλλά και νεαρά μέλη του «Εν δυνάμει», τα οποία ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησής του.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν φοιτητές από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και πολίτες με και χωρίς αναπηρία.

Στην ομάδα που δημιουργήθηκε χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία δομημένου διαλόγου, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικής γραφής, ασκήσεων χορού και θεάτρου.

Με αυτά μπόρεσαν να συνεργαστούν σεβόμενοι ο ένας τις ανάγκες του άλλου, να δημιουργήσουν από κοινού θεατρικές δράσεις και τελικά να πετύχουν τους στόχους που έθεσαν εξ αρχής και αφορούσαν στην συμπερίληψη.

Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκαν και παρουσιάστηκαν οι δράσεις ήταν τέτοιος ώστε να προσφέρει εργαλεία και πρακτικές προσωπικής ανάπτυξης & ανάπτυξης ομάδων, τα οποία ένα άτομο ή μια ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει σε διάφορους τομείς της ζωής τους.

Μετά τη λήξη των εργαστηρίων τόσο η Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όσο και η Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας ΕΝ ΔΥΜΑΝΕΙ Ελένη Δημοπούλου τόνισαν την σημαντικότητα της συνεργασίας τους αλλά και την επιπρόσθετη αξία που δίνει σε αυτή η συμμετοχή των φοιτητών και έδωσαν υπόσχεση για συνέχιση των από κοινού δράσεων.

Μετά την λήξη του εργαστηρίου “Είμαι ο κόσμος μου” η ομάδα του Εν δυνάμει θα πραγματοποιήσει διαδικτυακές συναντήσεις με τις ομάδες που συμμετείχαν στα εργαστήρια, για να διευκολύνει την περαιτέρω ανάληψη πρωτοβουλιών, κρατώντας την επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν πληροφορίες, να αναβαθμίσουν το έργο τους, να ξανασυνδεθούν με την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την πολιτιστική κοινωνικοποίηση και τη νοοτροπία χωρίς αποκλεισμούς, να αντλήσουν έμπνευση και πληροφορίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.