Εύγε Πρύτανη – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης για την πρόταση ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

-Από τις επισκέψεις ΟΛΩΝ των πολιτικών προσώπων τελευταία στην Περιφερειακή μας Ενότητα, η μόνη νέα και προχωρημένη πρόταση κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι του πρωθυπουργού, για την ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας!

-Ο πρύτανης του Πανεπιστήμιού μας Θόδωρος Θεοδουλίδης αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και παράλληλα εξαίρεση, που πριν σιγάσουν τα ντεσιμπέλ της πρωθυπουργικής φωνής, έπιασε το θέμα (όπως και άλλα συναφή με την μετάβαση της περιοχής μας) και συνεχίζει απ’ ότι μαθαίνουμε τον σχεδιασμό-μελέτη για υποβολή σχετικής πρότασης!

-Αποτελεί βάσιμη εκτίμηση, ότι πρέπει να προηγηθεί η αναγγελία και νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Τμήματα και Σχολές που συνολικά θα κεντρίσουν το ενδιαφέρων των εισαγμένων Βαλκάνιων φοιτητών, με δυνατότητα ξενόγλωσσης διδασκαλίας.

-Μια άμεση πρόσκληση-επίσκεψη της Υπ. Παιδείας κ Νίκης Κεραμέως στην περιοχή μας, με τις απαραίτητες δεσμεύσεις, τόσο για νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα, όσο και τα διαθέσιμα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν στο Υπ. Παιδείας από το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης, θα ήταν πολύ χρήσιμη και απαραίτητη.

-Πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους την μεγάλη πόρτα της Εκπαίδευσης και της Υγείας για να καλοδεχτούμε τους Βόρειους γείτονές μας; Αν όχι τώρα (με την απολιγνιτοποίηση) πότε;

-Οι βουλευτές της Περιφέρειάς μας, ας φροντίσουν μαζί με το νομοθετικό τους έργο και τις προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν δίκαια μετάβαση της περιοχής μας, στην μεταλιγνιτική περίοδο. Μακάρι να βρούνε το χρόνο …..

-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αξιοποιήσει τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για ξενόγλωσσα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας; Θα εκμεταλλευτεί τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επανένταξη νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων; Οι φορείς θα κινητοποιηθούν; Πότε θα πάρουν χαμπάρι τη σοβαρότητα και το ειδικό βάρος που μπορεί να έχει για τη δόλια την περιοχή μας η σχετική πρόταση;

Ταγοί Γρηγορείτε !!! Συμπορευτείτε με την Πανεπιστημιακή κοινότητα!

3 σχόλια στο άρθρο “Εύγε Πρύτανη – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης για την πρόταση ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

  1. Λεωφορείον ο Πόθος

    - Edit

    Απαντήστε

    Όνειρα θερινής νυκτός!
    Η κ. Κεραμέως θα ανταποκριθει ασμεμως για την ιδρυση ξενόγλωσσων τμηματων,εν τω Πανεπιστημίω της Δυτικης Μακεδονιας!!
    Ευσεβεις πόθοι!!
    Η υπουργος η οποια αγωνιά για την Ιδιωτικη Εκπαιδευση και τα ξενογλωσσα κολεγια θα συνηγορήσει στις Πρυτανικές αρχες μιας Επαρχίας,που εχει ενα Δημοσιο Πανεπιστημιο!!
    Και μετα ηλθε ο Αη Βασιλης…
    Αυτο το Βορειοι γειτονες μας παλι;
    Τι θελει να πει ο ποιητης;
    Οι Βορειοι γειτονες δεν εχουν ονομα;ορφανά ειναι;
    Εδω δεν μπορειτε να προφερετε το ονομα των Βορειων γειτονων,τους θελετε και στα ελληνικα πανεπιστημια…
    Καψε με να σ’ αλειψω λάδι,που δεν εχουν οι Βορειοι γειτονες,αλλα μαγειρευουν απ την φτωχεια τους με σπορελαιο!!
    Μετα τα Χριστουγεννα βλεπω μπουλουκια φοιτητων απο τους Βορειους γειτονες στο εδω Πανεπιστημιο!!

  2. Λεωφορείον ο Πόθος!Ουγκώ( στελιος)

    - Edit

    Απαντήστε

    Και μετα ηλθαν οι μελισσες και μετα ο Αη Βασιλης και τον κερασαμε μελομακαρονα με μελι απο τις μελισσες!
    Ερμη Ελλαδα που χορταινεις τα τεκνα σου με το μάννα εξ υποκρισιας και εκ ψευδολογιας!!
    Εδω στη Δυτικη Μακεδονια με την λαιλαπα της απολιγνιτοποιησης θα κλεισουν τα ελληνοφωνα τμηματα,θα βαλουμε πλωρη για ξενογλωσσα τμηματα!!
    Τελικα τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα,δεν ειναι προνομιο των πολιτικων,αλλα διαπειρονται ταχεως και σε αλλους χώρους!
    Εδω μητσοτακης διαβαινει χαλασμος,θανατος περα ως περα,τα ξενογλωσσα μας μάραναν!!

  3. ανάμεσα στην ιδέα πανεπιστήμιο, στα οικονομικά μιας υπέροχης γεωγραφικής ζώνης της Ελλάδας και στην ίδρυση νέων τμημάτων πρέπει να υπάρχει και το θέμα ‘επίπεδο’, το πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει πανεπιστημιακού επιπέδου, κι όχι λυκειακή ή κολλεγιακή συνέχεια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.