Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταβιβάστηκε το Διοικητήριο ΚαστοριάςΣτην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταβιβάστηκε και επίσημα η ιδιοκτησία του Διοικητηρίου Καστοριάς, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών.

Έπειτα από μια μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια επαφών και εγγράφων, η οποία ξεκίνησε κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη, τον Αύγουστο του 2020, το Υπουργείο Οικονομικών παραχώρησε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, δωρεάν και κατά κυριότητα προς την Π.Δ.Μ., το κτίριο του Διοικητηρίου.

Το εν λόγω ακίνητο είναι ένα από τα 10.000 περίπου ακίνητα που είχαν μεταβιβαστεί στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. το 2018, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Με ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής επετεύχθη η εξαίρεση του από την λίστα των ακινήτων της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε και η επιστροφή του στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, πριν αυτό το μεταβιβάσει οριστικά στην Π.Δ.Μ.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας είχε θέσει εξ αρχής ως βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούσαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων, στα οποία στεγάζονται επί δεκαετίες οι Υπηρεσίες της Π.Δ.Μ.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης ενεργειών τακτοποίησης των αυθαιρεσιών των εν λόγω ακινήτων και η ένταξή τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης με ταυτόχρονη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων αντίστοιχων περιφερειακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μια αδικαιολόγητη εκκρεμότητα πολλών ετών, έκλεισε και επίσημα για την Π.Ε. Καστοριάς, δίνοντας σειρά στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κοζάνης για να ολοκληρωθεί καθ’ αυτόν τον τρόπο ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.