Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας – «Δεν υπάρχουν ΜΕΘ VIP» διαβεβαιώνει η Μίνα Γκάγκα



Κατηγορηματική στο θέμα των ΜΕΘ VIP εμφανίστηκε, κατά την επίσκεψή της σήμερα, Πέμπτη, στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Δεν υπάρχουν ΜΕΘ VIP. Ποτέ δεν κρατάμε κρεβάτια. Ποτέ. Εμείς οι γιατροί, και όσοι είμαστε έξω στα τμήματα, πιέζουμε τους συναδέλφους μας στις Μονάδες», είπε η κα. Γκάγκα, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για επιπλέον 200 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημείωσε: «Κλίνες έχουμε αλλά θα πρέπει να έχουμε κλίνες και για τους άλλους ασθενείς. Αυτό που ζητά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε ήδη κάνει, και από τις 500 που άφησε προχωρήσαμε και είμαστε πάνω από 1200».

Ερωτηθείσα η κ. Γκάγκα για τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, τόνισε ότι «όλα είναι υπό εξέταση και το θέμα είναι να έχουμε καλά στελεχωμένες κλίνες, ενώ ήδη άνοιξαν οι λίστες και είμαστε στη διαδικασία έλευσης προσωπικού», για να προσθέσει ότι «έγινε μια τεράστια προσπάθεια τα δυόμισι τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό».

Σε ερώτηση σχετικά με καθυστερήσεις στις προσλήψεις προσωπικού, απάντησε, πως, προσλήψεις γίνονται συνεχώς και ήδη έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι γιατροί, μάλιστα και αυτόν τον μήνα, όπως και λοιπό προσωπικό. Τέλος η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση της για την «πολύ καλή εικόνα», και κτιριακά, που παρουσιάζει το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, με την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Προηγήθηκε επίσκεψη της κ. Γκάγκα στο «Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου είχε σειρά επαφών με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, συνοδευόμενη από το διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, παρουσία και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χαράλαμπου Τσεβεκίδη, αξιολογώντας θετικά την γενικότερη κατάσταση του Νοσοκομείου.

Από το ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.