Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ: Οι βασικές προϋποθέσεις για την συνέχιση της τηλεθέρμανσηςΗ απόφαση για να συμπεριληφθούν και οι χρήστες τηλεθέρμανσης, που πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης είναι σημαντική και δικαιώνει την πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΔΕΥΑΚ και οι εργαζόμενοι της εδώ και καιρό. 

Μια πρωτοβουλία που στήριξε με κάθε τρόπο, διαμόρφωσε και συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση της ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης, τον οποίο και ευχαριστούμε.  

Όπως και την βουλευτή της Π.Ε. κ. Καλλιόπη Βέττα που έφερε το θέμα στην Βουλή καταθέτοντας σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση. 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως η θετική αυτή απόφαση μπορεί ν’ αποδειχθεί χωρίς αντίκρισμα αν δεν εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, κάτι που μπορεί να διασφαλίσει μόνο η ένταξη των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας. 

Γι’ αυτό και διεκδικούμε- απαιτούμε από την Κυβέρνηση: 

  1. Για το μεταβατικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης με το φυσικό αέριο θα πρέπει να διασφαλισθεί η παροχή θερμικής ενέργειας από τις μονάδες 3,4 και 5 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.
  2. Να χρηματοδοτηθεί στο 100% το κόστος κατασκευής των έργων διασύνδεσης με την ΣΥΘΗΑ, αφού η ΔΕΥΑΚ προχωράει σε επενδυτικό πλάνο όχι από δικό της επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά λόγω της απολιγνιτοποίησης. 
  3. Να ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αυξημένου κόστους από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης των τηλεθερμάνσεων.

Αν δεν διασφαλιστούν οι τρεις παραπάνω βασικές και ζωτικές προϋποθέσεις, τότε η λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης θα είναι πραγματικά στον αέρα, πόσο μάλλον και ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για την επέκταση της και σε άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα. 

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.