Κάλεσμα φορέων για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την έλευση Μητσοτάκη στην ΚοζάνηΤο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης ενώνει τη φωνή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα υψώσουν σωματεία και φορείς της περιοχής, με αφορμή την έλευση του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών που οδηγούν:

 • Σε κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων
 • Σε εκχώρηση της ΔΕΗ (ΑΜΚ)
 • Σε συρρίκνωση των δράσεων και επενδύσεων στην περιοχή μας
 • Σε αύξηση της ανεργίας
 • Σε επιδείνωση της οικονομίας,
 • Σε υποστελέχωση των δομών υγείας

δεν αφήνουν περιθώρια παρά μόνον για επαγρύπνηση και αγώνα.

Την Παρασκευή (26/11), σε ώρα και τόπο που θα ανακοινώσουμε με νεώτερο Δελτίο Τύπου, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα για την παράταση του χρόνου λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, την άμεση υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια.

Γραφείο Τύπου


Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, καλεί εργαζόμενους,  συνταξιούχους, ανέργους και φορείς για να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε, για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. 

 • ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
 • ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ.
 • ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Στο πλαίσιο αυτό συνδιοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Θα εκδώσουμε νέο δελτίο τύπου γνωρίζοντας την ώρα και τον τόπο διαμαρτυρίας. 


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟΝ «ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής  σε αγωνιστική διαδήλωση την Παρασκευή   26Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός που ευθύνεται για την καταστροφική πορεία της χώρας και του τόπου μας, πρόκειται να επισκεφτεί την περιοχή.

Ο άνθρωπος αυτός και η κυβέρνησή του  σκορπά φτώχεια, ανεργία και αυταρχισμό. αφήνοντας ακάλυπτο τον λαό στην πανδημία διαλύοντας το σύστημα υγείας. 

 Ειδικά στον τόπο που επισκέπτεται  ως άλλος Νέρωνας, φέρνει την απόλυτη καταστροφή.

 • Έκλεισε εργοστάσια και ορυχεία  της ΔΕΗ και  προχωρεί στην πλήρη παύση δραστηριοτήτων της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, και από την άλλη ακρίβαινε σε δυσθεώρητα μεγέθη και δυσβάστακτα για τα ελληνικά νοικοκυριά.
 • Γεμίζει τα βουνά και τους κάμπους μας με άχρηστα  καθρεφτάκια και φαρφουριά.
 • Ξεπούλησε την δημόσια επιχείρηση σε ξένα και ντόπια συμφέροντα.
 • Σχεδιάζει να μετατρέψει τον τόπο μας σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.

 Εργαζόμενοι – εργαζόμενες 

Έχουμε χρέος απέναντι στο μεροκάματο, στις  οικογένειές μας, στις νεώτερες γενιές, να πάρει την απάντησή του.  

Να αντισταθούμε σε αυτήν την λαίλαπα που έρχεται. να διαδηλώσουμε μαζικά και αγωνιστικά και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική.

Να μην πέσουμε αμαχητί 

Μάχες χαμένες είναι αυτές που δεν δόθηκαν.

Μπορούμε να νικήσουμε!  

Γραφείο τύπου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή στην Δυτική Μακεδονία το σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά τους εργαζόμενους της περιοχής και την νεολαία σε αγωνιστική κινητοποίηση, με σκοπό να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και έχει και την έκφραση στην περιοχή μας πιο συγκεκριμένα με την απολιγνιτοποίηση.

    Παίρνουμε δύναμη και στηριζόμαστε στους μεγάλους αγώνες του τελευταίου διαστήματος σε efood, cosco και σε δεκάδες ακόμα χώρους δουλειάς και κλάδους. Αποδεικνύεται  ότι το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο  εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να διεκδικήσει , μπορεί να τα καταφέρει.

    Μπορούμε να πούμε με σιγουριά και θα το φωνάξουμε δυνατά όπως κάνουμε τόσο καιρό ότι οι εργαζόμενοι και o λαός της περιοχής μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους προωθούμενους σχεδιασμούς της ΕΕ και τη κυβέρνησης, δεν έχουν να περιμένουν κάτι προς το συμφέρων τους και τα δικαιώματα τους. Tο κλείσιμο των ορυχείων και των σταθμών, η μετάβαση στην <<πράσινη>> εποχή δεν αποσκοπεί αποδεδειγμένα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά  αποτελεί  όχημα για την κερδοφορία μια σειρά επιχειρηματικών ομίλων. Καθώς, για να πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός,  προϋπόθεση είναι η αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και έχει ήδη ως αποτέλεσμα τη αύξηση της ενεργειακής φτώχειας μέσα από τα πανάκριβα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα αβέβαιο είναι το μέλλον της τηλεθέρμανσης προσθέτοντας νέα βάρη στο λαό από τις σχεδιαζόμενες ανατιμήσεις στα τιμολόγια.

    Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να μην βάλουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων μας την ανάγκη για μέτρα ουσιαστικής στήριξης της υγείας των εργαζομένων και του λαού που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει. Τα παραδείγματα  είναι πολλά και στην περιοχή μας με τα σχολεία , τους χώρους δουλειάς αλλά και την κατάσταση στο ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ γενικό νοσοκομείο που είναι σε τραγική κατάσταση με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και υποδομές. Ενώ, προκλητικό είναι, την στιγμή που η κατάσταση σε νεκρούς και νοσηλείες έχει χτυπήσει κόκκινο, να ανοίγει στα γεμάτα η συζήτηση για νέο Νοσοκομείο στην περιοχή στην ουσία υποβαθμίζοντας τα ήδη υπάρχοντα.

    Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα με την ζωή που μας ετοιμάζουν, ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων  και σε αυτή την κατεύθυνση οργανωμένα να διεκδικήσει :

 • Να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Όχι στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο τον λαό , καμιά διακοπή σε κανένα λαϊκό σπίτι. 
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
 • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης:

Οργανώνουμε την διαμαρτυρία μας με αφορμή την έλευση του Πρωθυπουργού

Να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν ανεχόμαστε να ζούμε εξαθλιωμένοι με ψίχουλα και μισή ζωή. 

Μέρα με την μέρα όσο εξελίσσετε η απολιγνιτοποίηση και η πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα οι χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που σιγά σιγά αφαιρούνται και άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Δεν τους έφταναν αυτά που μας αφαίρεσαν  τα χρόνια των μνημονίων τόσο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα συνεχίζουν ακάθεκτοι να λεηλατούν τις ζωές και τα δικαιώματα μας. Εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και την πανδημία για να περάσουν μέτρα που συρρικνώνουν το εισόδημα μας, με μειώσεις στους μισθούς με αυξήσεις σε φόρους εμμέσους και άμεσους κοκ. Μια μερίδα μεγαλοεργοδοτών συγκεντρώνει τεράστια κέρδη και εμείς είμαστε καταδικασμένοι να δουλεύουμε με ατομικές συμβάσεις και χαμηλούς μισθούς, μεγαλώνει η εντατικοποίηση της εργασίας, η επέκταση του ωραρίου στον κλάδο των κατασκευών

Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όταν μιλάνε για αύξηση των θέσεων  εργασίας στην περιοχή, οι συνάδελφοι ξέρουν πολύ καλά στα εργοτάξια της περιοχής ότι σήμερα είσαι εργαζόμενος αλλά αύριο δεν είσαι! καθώς οι όποιες θέσεις ανοίγουν σήμερα έχουν μικρή διάρκεια και άσχημους όρους εργασίας. Η μετανάστευση στον κλάδο των κατασκευών μαρτυράει τις ψεύτικες υποσχέσεις για σταθερές θέσεις εργασίας. 

Όποιος δεν βιώνει αυτή την κατάσταση βρίσκεται στις λίστες αναμονής της ανεργίας για κανά πρόγραμμα μπας και βγει ο βαρύς χειμώνας. Άλλοι συνάδελφοι κυνηγάνε με το τουφέκι το μεροκάματο μπας και συμπληρώσουν τα ένσημα για να βγουν στην σύνταξη 

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις στους χώρους δουλειάς ήρθε και η εφαρμογή του εκτρώματος Χατζηδάκη να απογειώσει την εργοδοτική ασυδοσία, πιο πρόσφατο παράδειγμα η κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία των εργαζομένων που ανοίγει τις ορέξεις για να μας ξεζουμίσουν με τις υπερωρίες.  

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα τιμολόγια του ρεύματος, οι αυξήσεις στην θέρμανση, γονατίζει εμάς και τις οικογένειες μας. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, μόνο μέσα από την οργάνωση της πάλης και του αγώνα μπορούν να πετύχουμε νίκες για την καλυτέρευση της ζωής μας. 

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους:

 • Να μην κλείσουν οι μονάδες και ορυχεία, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ .Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, από την πανδημία και για την προστασία από τα «ατυχήματα» και τους άλλους επαγγελματικούς κινδύνους.
 • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
 • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
 • Συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς

Ως Συνδικάτο απαιτούμε τώρα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα , την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων», επαναφορά των τριετιών κοκ.

Δεν σταματάμε εδώ, προετοιμάζουμε νέα απεργιακή απάντηση, ο αγώνας συνεχίζεται για να μην περάσει πουθενά ο νόμος Χατζηδάκη που μας θέλει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ πάνω στο μαδέρι και μάλιστα τσάμπα, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς ξεκούραση, να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε τις οικογένειές μας αφού επιδιώκουν ακόμη και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την χαμοζωή που μας προσφέρουν.

 

5 σχόλια στο άρθρο “Κάλεσμα φορέων για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την έλευση Μητσοτάκη στην Κοζάνη

 1. Κλείστε τον πολυμυλο να μην μπει στο νομό ο γκαντεμοσαυρος..έχουμε πανδημία δε μας χραζετε και κανας σεισμός καταποντισμός τυφώνας μακρά μακρα

 2. Ηχήστε σάλπιγκες( στελιος)

  - Edit

  Απαντήστε

  Ερχεται στην Κοζανη με το επιτελειο του!
  Τρεμετε αρχιστρατηγοι,Παπουλα,Παρασκευοπουλε,Χατζηανεστη,τρέμε επιτελαρχα Ι. Μεταξα,τρεμε και συ Νικολαε Πλαστηρα,Μαυρε Καβαλαρη,ερχεται στην Κοζανη ο επιτελαρχης απ τα τζάμπο με τον περιφερμενο θιασο των αδώνιδων,ερχονται να στησουν στην πλατεια τγς Κοζανης το επιτελικο τους τσίρκο και να κατακτησουν, να καταστρεψουν τη Δυτικη Μακεδονια,μια περηφανη περιφερεια που δεν υποταχτηκε σε τουρκους,βουλγαρους,ιταλους και γερνανους στα ζοφερα εκεινα χρονια των πολεμων!!
  Τρεξτε πολιτικοί εφιαλτες να ανοιξετε την κερκόπορτα της Κοζανης,να προσφερετε το χρυσο κλειδι στον ανεμελάρχη- επιτελαρχη!
  Την Παρασκευη… Ηχηστε οι σάλπιγκες,καμπάνεςβροντερές δονήστε….
  Οι φοβερές σημαίες,ξεδιπλωθειτε στον αέρα….
  Στη Δυτικη Μακεδονια την Παρασκευή που έρχεται ακουμπά ή Ελλαδα ολη!!
  Ευλογημενος ο ερχόμενος της Δικαιης μεταβασης στον όλεθρο του τόπου!!
  “Ενα βουνο με δάφνες αν,ας υψώσουμε ως το Πήλιο κι ώς την Όσσα” μπροστα στα ποδια του επιτελάρχη!!!
  Τρομάρα μας!!

 3. Έρχεται ο δικτάτορας κουλης.. Κλείσιμο όλα θέλει.. Κατέβασμα τον γενικό από ΔΕΗ να βυθιστουμε στο σκοτάδι.. Η τηλεόραση και οι ειδήσεις δεν κάνουν καλό.. Απεργία όλοι λέμε.. Κλειστά όλα και οι πολίτες στους δρόμους.. Μην προσκυνατε κανέναν.. Κουλη ο τροχός γυρνάει μουσιτσα

 4. Δεν κατάλαβα γιατί δεν κλείνουν όλα…??? Α ξέχασα ποιοί τον ψήφισαν..?? Ε να μην φανεί ότι πάνε κόντρα ,που ξέρεις αύριο μπορεί να τάξει κανένα ψιχουλακι και να “τσιμπήσουν” ,να μην έχουν χαρακτηριστεί ως ΌΛΑ ΚΛΕΙΣΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , έχει και ΘΡΆΣΟΣ και εμφανίζεται….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.