Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την αυξημένη κατανομή κονδυλίων στη Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Νέων ΑγροτώνΜε την από 8.9.2021 επιστολή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό είχα ζητήσει τη διακριτή μεταχείριση της Δυτ. Μακεδονίας στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, στο πλαίσιο της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης και είχα λάβει τη σχετική διαβεβαίωση από τον κ Υπουργό.

Ήδη η δέσμευση του πραγματοποιήθηκε, με σημαντική προσαύξηση στις κατανομές για τον τόπο μας, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία ένταξης στο πρόγραμμα σε πολλούς νέους αγρότες και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Η επιστολή μου προς τον κ Υπουργό:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό

Θέμα: Ενίσχυση της Π.Ε. Κοζάνης στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών
Κοζάνη, 8.9.2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης βιώνει εδώ και χρόνια τις επώδυνες οικονομικές, εργασιακές και κοινωνικές επιπτώσεις της σταδιακής συρρίκνωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας, γνωστής και ως απολιγνιτοποίησης, η οποία διανύει την κορύφωσή της.

Το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που καλείται, σε αντιστάθμισμα αυτών των συνεπειών, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας ομαλής μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, έχει βασικό πυλώνα του τον πρωτογενή τομέα, στον οποίο αναζητούν επαγγελματική προοπτική πολλοί νέοι του τόπου μου.

Αποτελεί, εξάλλου, κυβερνητική δέσμευση, του ιδίου του Πρωθυπουργού, η ανάληψη ειδικών θετικών δράσεων από κάθε υπουργείο (Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης), για τη στήριξη των πληττόμενων περιοχών, ιδίως της Δυτικής Μακεδονίας και κυρίως της ΠΕ Κοζάνης, που σηκώνει και το μεγαλύτερο φορτίο αυτής της διαδικασίας.

Συνεπώς, ενόψει της προκήρυξης νέου προγράμματος για Νέους Αγρότες, είναι δίκαιη και αναγκαία η διακριτή μεταχείριση της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή, επαναφέρω το αίτημα να ληφθεί μέριμνα, αναλόγως των κριτηρίων της προκήρυξης, είτε για αυξημένη κατανομή πόρων είτε για την επιπλέον μοριοδότηση των κατοίκων της ΠΕ Κοζάνης, ώστε να καταστούν δικαιούχοι των σχετικών ενισχύσεων, κατά το δυνατό, περισσότεροι νέοι της περιοχής.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο και να ασχοληθούν με την παραγωγική διαδικασία.

Παρακαλώ, συνεπώς, να αναζητηθεί η προσφορότερη λύση για την ενίσχυση των νέων αγροτών στην Π.Ε. Κοζάνης, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Με τιμή
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την αυξημένη κατανομή κονδυλίων στη Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

 1. Είχα ζητήσει....& ανήρ κομπαστής,απο το μύθο του Αισώπου( στελιος)

  - Edit

  Απαντήστε

  ” ειχα ζητήσει απο τον υπουργό……”
  Ζήτα με ο,τι θές…..πάρε ο,τι θες…εσυ….ζωή μισή δε γίνεται να ζώ….
  Και εγω ζητησα να ελθει η μάνα μου στο σπίτικο μου και…τώρα μένω με τη μάνα μου..στο σπίτι της.
  Μέχρι την προτεραία της επισκεψης του ” μόνου υπευθυνου” θα εχουν λυθει ολα τα προβλήματα της περιοχης,επομένως μπορεί και να μην ελθει….
  Καποτε γινοταν αγωνες στιβου στη Ροδο( αρχαια εποχη) και την παραμονη των αγωνων οι αθλητες συνομιλουσαν μεταξυ τους για να γνωριστουν!
  Ενας των αθλητων αρχισε να λεει: εγω περυσι στα Τρικαλα ειχα πηδηξει 5 μετρα,πριν πεντε μηνες στο Βολο ειχα πηδηξει 6 μετρα ,στην Πατρα είχα πηδηξει 7 μετρα κ.ο.κ!!
  Και σηκώνεται ενας συναθλητης του και του λεει: ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα!!
  Ειχα πει,ειχα ζητησει,ειχα ακουσει..κ.ο.κ
  Ιδου η επερχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού,ιδού και η Κοζανη!!
  Μπροστα του,ενώπιοι ενωπιώ να θεσετε τα χρονιζοντα προβληματα,ιδου πεδιον δοξης λαμπρον!
  Με τα ειχα και μου ειπαν δε λυνονται τα προβληματα,για να λυθει ο γορδιος δεσμος των σωρευμενων και εκρηκτικών προβληματων,χρειαζεται Αλεξάνδρειο σπαθί,χρειαζεται την ημερα της επισκεψεως με τολμη και λεβεντια και με καθαριο πολιτικο λογο να εκθεσετε τα αιτήματα της Δυτικης Μακεδονιας!!
  Ιδου η επισκεψη,ιδου η Κοζανη,ιδου και η παλικαρίσια δυνατη φωνη σας,για να αποφυγουμε το …..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.