Ο Γ. Αμανατίδης για τη συνέχιση της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας Πενταλόφου για τα επόμενα πέντε χρόνιαΣε συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κα Βούλτεψη Σοφία συζητήθηκε το θέμα «συνέχισης λειτουργίας της νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον οικισμό Πενταλόφου», ύστερα από τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

Μέσα από παραγωγικό διάλογο στη βάση των δεδομένων που υπάρχουν αλλά και της ανάγκης συνύπαρξης των εξυπηρετούμενων με την τοπική κοινωνία του Πενταλόφου και το Δήμο Βοΐου στο πλαίσιο της αρμονικής σχέσης που έχει ήδη αναπτυχθεί, αναδείχθηκε η παρακάτω προοπτική:

1. Λόγω μειωμένου αριθμού φιλοξενούμενων κοριτσιών η βιώσιμη λειτουργία της δομής φιλοξενίας Πενταλόφου με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των φιλοξενούμενων συνδέεται και με την φιλοξενία αγοριών της ίδιας διαπιστωμένης ηλικίας.

Η προοπτική αυτή προϋποθέτει την αποδοχή της από το Δήμο Βοΐου σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

2. Η δομή θα συνεχίσει να λειτουργεί και για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια, σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει και την εξασφαλισθείσα χρηματοδότηση.

3. Στο μεταβατικό διάστημα της εγκριθείσας δίμηνης παράτασης, κατά το οποίο εξασφαλίζεται και το κόστος λειτουργίας της με την ίδια στελέχωση, θα πρέπει να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την οριστικοποίηση των θεμάτων (στελέχωση, χρηματοδότηση, δικαιούχος/φορέας υλοποίησης) μελλοντικής λειτουργίας του.

Στο επόμενο διάστημα ο Βουλευτής θα επισκεφθεί τον Πεντάλοφο για επιτόπου συζήτηση και αναζήτηση, σε συνεργασία με τους κατοίκους, της βέλτιστης μελλοντικής προοπτικής για το χωριό και τους φιλοξενούμενους στη Δομή.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.