Γνωρίστε την Αεραθλητική Λέσχη Δήμου Βοΐου Αιθέρας στη Σιάτιστα



Η Αεραθλητική Λέσχη Αιθέρας-Aether Air Sports Club είναι ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο με έδρα τη Σιάτιστα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2021. Τα μέλη της Λέσχης μας, τα οποία κατάγονται από την περιοχή, δραστηριοποιούνται κυρίως στο αλεξίπτωτο πλαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βοϊου.

Το σωματείο μας είναι το μόνο που δραστηριοποιείται στο άθλημα του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιεί μονοθέσιες και διθέσιες πτήσεις με κύριο σημείο απογείωσης τη θέση «Ανάληψη» Γαλατινής.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή παραπέντε, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ένα απόλυτα ασφαλές, επίσημα αναγνωρισμένο άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε γνωστή με κάθε μέσο την σπουδαιότητά του, με στόχο την δημιουργία αεροπορικής συνείδησης και της διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και προσέλκυση αεραθλητικού τουρισμού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Αρωγός στην προσπάθειά μας έχει ήδη σταθεί ο Δήμος Βοΐου, και ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο για την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού στο σημείο απογείωσής μας(τα δεδομένα του οποίου βλέπει οποιοσδήποτε επιθυμεί εδώ:https://thingspeak.com/channels/1320999?fbclid=IwAR1_t1c-R-dcvWwbz3UC5iJ4YmGG90kQJRRoYl-_Q4CFtKMr96MwwtJEHX8 ,προσωρινά εκτός λειτουργίας καθώς  κάποιος τον βανδάλισε, καταστρέφοντας το πιάτο και αποσπώντας την βιντεοκάμερα που δίνει εικόνα σε πραγματικό χρόνο) αλλά και για την χρηματοδότηση της εκπόνησης τοπογραφικού διαγράμματος, ανταποκρινόμενος στην προσπάθεια μας να δημιουργηθεί επίσημη πίστα απογείωσης στην παραπάνω τοποθεσία.

Ο λόφος απογείωσης είναι στα 1300 μέτρα, εύκολα προσβάσιμος, το σημείο είναι ιδανικό και προσφέρει στον συνεπιβάτη μοναδική και ανεμπόδιστη θέα όλων των γύρω κορυφών από την Καστοριά και τ’ αλβανικά βουνά μέχρι τη Βόρεια Πίνδο, απ’ το Γράμμο ως τα χωριά του Βοΐου και των Γρεβενών ενώ προς τ’ ανατολικά απλώνεται το λεκανοπέδιο της Γαλατιvής. Μας δίνεται η δυνατότητα πραγματοποιώντας διθέσιες πτήσεις να ατενίσουμε τον κόσμο από ψηλά με ασφάλεια, να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της περιοχής από μια άλλη οπτική και να ζήσουμε την περιπέτεια!

Έλα κι εσύ να γνωρίσεις το αλεξίπτωτο πλαγιάς και πέτα τώρα μαζί μας στους αιθέρες!

Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος Σιάσιος Αναστάσιος, Αντιπρόεδρος Παπαϊωάννου Χρήστος, Γεν. Γραμματέας Ζτούπα Χαραλαμπία, Ταμίας Καρούζος Παρασκευάς, Μέλος Τσολάκης Γρηγόριος

Υπεύθυνοι πτήσεων : Κράκας Θωμάς, Παρασκευάς Καρούζος

Τηλ. Επικοινωνίας: 6989161045, 6947027827

Email:aether.airclub@gmail.com    https://www.facebook.com/clubaether

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.