Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας η παράσταση “ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εργοθεραπείας



Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εργοθεραπείας στις 27 Οκτωβρίου και το σύνθημα που προτείνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία εργοθεραπευτών ( World Federation of Occupational Therapists- WFOT) και εστιάζει στην συμπερίληψη, “Belong. Be you. (Να ανήκεις να είσαι ο εαυτός σου)” η Κ.Ε.Δ.Ε. και το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασαν χθες Δευτέρα 8/11/2021 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας την παράσταση “ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία που μέσα από τις δράσεις της προτείνει ένα νέο μοντέλο τέχνης και ζωής, όπου το “ανοίκειο”, το “περίεργο”, το “διαφορετικό” και το “ξένο” ενσωματώνονται στο σύνολο, ενδυναμώνοντάς το.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε να εφαρμόζεται στην πράξη η έννοια της συμπερίληψης στον χώρο της τέχνης και να προβληματιστούμε για την πρακτική εφαρμογή της στην καθημερινότητα και την κοινωνική μας ζωή.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κα Άννα Καΐδου τόνισε την σπουδαιότητα αυτής της συνύπαρξης και την ανάγκη που προκύπτει για περισσότερη συνεργασία τόσο με την ομάδα «Εν Δυνάμει» όσο και με το Τμήμα Εργοθεραπείας και των Σχολών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της παράστασης που είναι και ένα από τα δύο βασικά ιδρυτικά μέλη της ομάδας, κα Ελένη Δημοπούλου, γνωστή στην περιοχή μας από τα χρόνια που διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ευχαρίστησε το κοινό της πόλης μας και τους φοιτητές Εργοθεραπείας που αγκάλιασαν τη δράση και αποδέχτηκε την πρόταση για συνέχιση της συνεργασίας.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , ο ιατρός Καρδιολογίας και επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εργοθεραπείας, Ιωάννης Βεντούλης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και όσους συνέπραξαν προκειμένου να παρουσιαστεί αυτή η δράση και τόνισε εξίσου την αξία της συνεργασίας όλων για την διεύρυνση της ιδέας και της εφαρμογής της συμπερίληψης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.