Και πάντων και πασών – Του Βασίλη ΜαρκόπουλουΤου Βασίλη Μαρκόπουλου:

Πάντες και πασαι έχουμε έκδηλη την αγωνία για τον χειμώνα που ήδη ξεκίνησε με τις αυξημένες τιμές στα κάθε είδους καύσιμα και στην ενέργεια.Τα επιχειρήματα για πρόσκαιρη περίοδο και για εισερχόμενο κύμα δε πείθουν κανένα , γιατί συνηθίσαμε ο,τι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει , κι έτσι φορτωθούν στην πλάτη μας θα μας μείνουν στον αιώνα τον άπαντα.

Με το κύμα ακρίβειας στη μέση μισθοσυντηρητη οικογένεια με τις αποδοχές καθηλωμένες βλέπουμε το εισόδημα να μειώνεται δραστικά.Ακόμα χειρότερα για τους απασχολούμενους με μερική απασχόληση , τους μακροχρόνια ανέργους , τους μικρούς και μεσαιους επιχειρηματίες, τους νέους και νέες που ψάχνουν στον ήλιο μοίρα.Μ’ αυτή την κατάσταση πόσοι θα μπορούν να πληρώνουν φόρους , εισφορές , λογαριασμούς ΔΕΗ , νερού κλπ !!!

Η καθημερινότητά δε μπορεί να εξωραϊστει από τους διαύλους της Επιτελικοκρατιας του Μαξίμου ούτε ωραιοποιηθεί από τα ΜΜΕ που αποτελούν τα κυβερνητικά εξαπτέρυγα , ούτε από τις Αδωνιαδιδες ωδές και κρογμούς.

Τη ζει στο πετσί του ο κάθε πολίτης , ο νοικοκύρης στο σπίτι του ,ο επαγγελματίας στο χώρο της επιχείρησης, ο εκπαιδευτικός στο σχολείο , ο Υγειονομικός ( γιατρός και νοσηλευτης )στο Νοσοκομείο , ο συνταξιούχος στην πενιχρή σύνταξη που επί δυόμισι χρόνια τον κοιμιζουν με τις υποσχεσεις των αναδρομικά που ομως δεν ερχονται

Δε φτάνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας που πρέπει να μας ενώνουν σε κοινή δράση , έχουμε και την πανδημία που μετα απο είκοσι μήνες αντι να περιορίζεται αυξάνεται ανησυχητικά με απρόβλεπτες συνέπειες.Ο διαχωρισμός σε εμβολιασμούς και ανεμβολιαστους είναι τεχνητός και εκ του πονηρού , εξυπηρετεί την κυβερνητική εξουσία , που σαν τροχονόμος κατευθύνει τους πλούτο στα μεγάλα συμφέροντα καταστρέφοντας την κοινωνία και διαλύοντας τη συνοχή της.Η πειθώ αγνοειται ως μέθοδος και επιλέγεται ο βουρδουλας, η απειλή , η αναστολή εργασίας , η μεταφορά του κόστους των τεστ στους πολίτες.

Αγνοείται προκλητικά η στήριξη του ΕΣΥ με την ενίσχυση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , τα νοσοκομεία αδειάζουν από προσωπικό χωρίς να αναπληρώνεται και η ο,ποια στελέχωση τους να γίνεται με συμβάσεις τρίμηνης , εξάμηνης η ετησιας διάρκειας που σε αρκετές περιπτώσεις δεν ανανεώνονται!!!!

Το Ιερατείο ζει στο δικό του κόσμο και πρωτοστατεί όπου κι όπως μπορεί στους ανεμβολιαστους και η Ιεραρχία να αδυνατεί να επιβάλλει μια ενιαία συμπεριφορά.Ο ανώνυμος πολίτης φέρει την ιδιότητα του πιστού , του καταναλωτή , του επαγγελματία ,του εργαζόμενου , του επιβάτη στις δημόσιες μεταφορές κλπ και του επιβάλλονται κατά τρόπο ανόητο διαφορετικές συμπεριφορές ανάλογα με την ιδιότητα που έχει κάθε φορά!!!!.

Εκφράζω μια απορια και προτείνω δημόσια :

Γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής με θέμα την πανδημία , για την κυβερνητική ανικανότητα και ανεπάρκεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει διογκωθεί με τα 16000 θύματα , τα 7000 κρούσματα και τους 40 διασωληνωμενους ημερησίως ,όταν παράλληλα ενισχύεται προκλητικά υπο το πέπλο της πανδημίας το αντεργατικό οπλοστάσιο και διαλύεται η κοινωνική συνοχή , όταν η αντικατάσταση των επί της υγείας Υπουργών αποτελεί συνομολόγηση της κυβερνητικης αποτυχίας.

Η ευθύνη των πολιτικών και των πολιτών είναι μεγάλη , δε χωρεί εφησυχασμός και επανάπαυση , οι καιροί είναι χαλεποι , η δε ευθύνη για την πορεια στο Αύριο είναι ευθύνη πάντων και πασών…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.