Καλώς τονε (ΓΑΠ), δεν άργησε – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης:

Ειδικοί διακεκριμένοι επιστήμονες παγκοσμίως ομοφωνούν σε μια διάγνωσή τους: Η μνήμη του Ελληνικού Λαού είναι ασθενής! Με τη φράση «ο ελληνικός λαός έχει μνήμη 15 ημερών» το επιβεβαίωσε και ο αείμνηστος τ Π.τ.Δ. Κωστής Στεφανόπουλος.

Λάθος για όσους πιστεύουν ότι Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου (ΓΑΠ) γύρισε τώρα. Πως θα μπορούσε άλλωστε αν δεν είχε προηγηθεί το τριετές σιωπηρό καλοκάθισμά του στα «φιλόξενα» έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου, ως υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ και εκλεγείς άνευ ψήφων όπως όλοι οι διατελέσαντες  πρωθυπουργοί. Ενδεδειγμένος, βατός και πολυπερπατημένος από Έλληνες πολιτικούς δρόμος. Έτσι ξεχάσθηκε εύκολα η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από τον ΓΑΠ με το ΚΙ.ΔΗ/ΣΟ (πράξη ανήθικης πρωτοβουλίας & προσωπικής φιλοδοξίας την χαρακτήρισε το επίσημο ΠΑΣΟΚ), που κατήλθε υπό την προεδρία του στις εκλογές τον Ιανουάριο 2015, λαμβάνοντας 152.000 ψήφους- το 8ο κόμμα εκτός βουλής. 

 Οι εθνικές εκλογές του 2019 ήταν η αφετηρία της επιστροφής του ΓΑΠ στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Υποβασταζόμενος από το μπαστούνι της Φώφης Γεννηματά (τους ενώνει το μίσος εναντίων του Ευάγγελου Βενιζέλου)  ανέβηκε μαζί της από το 5ο σκαλί στο 8ο (5%- 8%) αποφασισμένος να φτάσει όσο ψηλά …. Εκεί που θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη «σωστή» κυβερνητική πολιτική του στα έτη 2009-2012 αναζητώντας τη δικαίωση. Με σύνθημα την «ανασυγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης» επιδιώκει να συμφιλιωθεί πρώτα ο ίδιος με την πολιτική του θεωρεία και μετά να ξεπεράσει τους εφιάλτες της πρακτικής εφαρμογής της πολιτικής του.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

-Επισκεπτόμενη τελευταία την Αχαΐα η Φώφη (4/8/21) είχε μαζί και δίπλα της τον ΓΑΠ (βουλευτή Θεσσαλονίκης)!

-Στη συζήτηση στη βουλή για την Ελληνο-Γαλλική συμφωνία (7/10/21), στην τελευταία της Φώφης ως προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. και πριν τη «ξαφνική» επιδείνωση της υγείας της (περαστικά της και σιδερένια), χαρακτήρισε τον ΓΑΠ ως πρωτεργάτη της ρήτρας αμυντικής συνδρομής Ελλάδας-Γαλλίας!  

-Μετά από δυο χρόνια αγαστής και φιλικής συνύπαρξης σε επιτροπές με κορυφαία στελέχη-βουλευτές της ΝΔ ξαφνικά από το καλοκαίρι άρχισε να επιτίθεται στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! 

-Υπάρχουν κι άλλα πρώιμα σημάδια των προθέσεων του ΓΑΠ και το ερώτημα είναι γιατί σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα δεν έκανε γνωστή την υποψηφιότητά του πριν την «ξαφνική» επιδείνωση της ασθένειας της Φώφης όπως οι τρεις πρώτοι συνδιεκδικητές του;

Από τα έργα και τις ημέρες του ΓΑΠ στην εξουσία, κάποια σημαντικά άλλα, όχι ευρέως γνωστά πρέπει να θυμηθούμε:

-Ποιος έδωσε το δικαίωμα  στον ΓΑΠ να συζητά το καλοκαίρι του 2009 πριν τις εκλογές με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Γάλλο Στρος Καν να βάλει την Ελλάδα στο Ταμείο, με την πανάκριβη δανειοδότηση και την αυστηρή κηδεμονία; 

-Τι απαντά στις δηλώσεις του τ. προέδρου της Κομισιόν κ Γιούγκερ ότι το 2009 σε μυστική συνάντηση με το Υπουργό των Οικονομικών του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους πρότεινε διετές πρόγραμμα λιτότητας για να γλυτώσει η Ελλάδα από τα μνημόνια, το ΔΝΤ και τα μεγάλα δεινά που θα επακολουθούσαν για τον ελληνικό λαό και εκείνοι αρνήθηκαν; Μήπως επειδή αυτό ακριβώς πρότεινε τότε και μάλιστα προεκλογικά ο Κώστας Καραμανλής, απέναντι στο «λεφτά υπάρχουν»;

-Δεν έδωσε καμιά απάντηση γιατί έσωσε τις Γαλλο-Γερμανικές Τράπεζες από το μεγάλο χρέος της Ελλάδας απέναντί τους. Ο τ. πρόεδρος των ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ όμως αναφέρει στο βιβλίο του: «Παρατήρησα ότι Μέρκελ και Σαρκοζί σπανίως ανέφεραν το γεγονός ότι οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας, μεγάλο μέρος του συσσωρευμένου χρέους των Ελλήνων είχε πάει για την αγορά Γερμανικών και Γαλλικών εξαγώγιμων προϊόντων – γεγονότα που θα μπορούσαν να καταστήσουν σαφές στους ψηφοφόρους τους για την διάσωση των Ελλήνων από την χρεωκοπία, κυρίως ισοδυναμούσε με διάσωση των δικών τους Τραπεζών». Και σίγουρα ο κ Ομπάμα περιέγραψε όσο πιο ευγενικά μπορούσε τα γεγονότα ….                   

-Με ποια διαδικαστικά επιχειρήματα ισχυρίζεται ο ΓΑΠ ότι μας έσωσε με τα μνημόνια, όταν δεν μας ενημέρωσε προεκλογικά ενώ γνώριζε και δεν μας ρώτησε; Μήπως με την κατόπιν «λυπητερής» πρόθεση για δημοψήφισμα;

-Πια αριθμητική, λογιστική ή άλλη πράξη αποδεικνύει ότι το δημόσιο χρέος που ήταν τότε 126% του ΑΕΠ και 160 δις ΕΥΡΩ χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο και με 210% του ΑΕΠ σήμερα και 380 δις ΕΥΡΩ το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο;

-Ο ΓΑΠ παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ με χρέος 4 εκ ΕΥΡΩ και το παρέδωσε με 104 εκ ΕΥΡΩ. Μετά την «ανασυγκρότηση» θα περάσει από τα γκισέ των τραπεζών να αποπληρώσει το χρέος του ή θα εφαρμόσει τα νομικά τερτίπια που λέει ότι ανακάλυψε ο συνυποψήφιός του Λοβέρδος, για να βγάλει καθαρό από χρέη το ΠΑΣΟΚ; Και το μεγάλο φαγοπότι τους θα εξακολουθεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός;       ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΑΔΑΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  …..

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει για τον γιό του Γιώργο: «Εγώ εκτιμώ τον Νίκο, ετούτον (τον Γιώργο) δεν τον εκτιμώ καθόλου». Τη δήλωση αυτή γνωστοποίησε δημόσια στην TV ο φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα καθηγητής Κ. Μπέης.

 Με τους λάθος χειρισμούς του ο ΓΑΠ προξένησε  απίστευτη καταστροφή στην Ελλάδα και ανεπανάληπτα δεινά στην ζωή του ελληνικού λαού. Επειδή πάνω από όλους και από όλα, πρώτιστο πιστεύω του ανθρώπου είναι η ίδια η ζωή, όλοι οι Έλληνες απαιτούν από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚΟ-ΚΙΝΑΛ  «ασφάλεια ζωής» …..

4 σχόλια στο άρθρο “Καλώς τονε (ΓΑΠ), δεν άργησε – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

  1. Καθόλου ασθενής δεν είναι η μνήμη του Ελληνικού Λαού. Θυμάται μια χαρά τα εγκλήματα των κομμουνιστών και την προσπάθεια επιβολής δικτατορίας του προλεταριάτου, τις δολοφονίες Ελλήνων αγωνιστών στη Βόρεια Ελλάδα και τις προδοτικές προσπάθειες παραχώρησης της Μακεδονίας στους Σλάβους. Ο Γιωργάκης αποκάλυψε απλώς το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος που κάποια στιγμή θα έσκαγε. Πάντως έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στην εθνική προσπάθεια να μην έρθουν ποτέ οι κομμουνιστές στην εξουσία και τον τιμούμε γι’ αυτό.

  2. Συγχαρητήρια κ. Ραμπίδη.
    κρατάω
    – Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον ΓΑΠ να συζητά το καλοκαίρι του 2009 πριν τις εκλογές με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Γάλλο Στρος Καν να βάλει την Ελλάδα στο Ταμείο, με την πανάκριβη δανειοδότηση και την αυστηρή κηδεμονία;
    – Ο ΓΑΠ παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ με χρέος 4 εκ ΕΥΡΩ και το παρέδωσε με 104 εκ ΕΥΡΩ. ο Μιχάλης Ραμπίδης

  3. Τὸ 1997 στὴ Μαδρίτη καὶ τὸ 1999 στὸ Ἐλσίνκι ὑπέγραψε ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση τὸ γκρίζο στὸ Αἰγαῖο

    Στὶς 8 Ἰουλίου 1997, ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση ἔβαλε τὴν ὑπογραφή της στὴ Μαδρίτη κάτω ἀπὸ ἕνα κείμενο ποὺ ἀναγνώριζε τὰ «ζωτικὰ συμφέροντα τῆς Τουρκίας στὸ Αἰγαῖο». Στὶς 11 Δεκεμβρίου 1999, ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση ἔβαλε τὴν ὑπογραφή της στὸ Ἐλσίνκι κάτω ἀπὸ ἕνα κείμενο ποὺ ἀναγνώριζε «ἐκκρεμεῖς συνοριακὲς διαφορὲς» μεταξὺ Ἑλλάδος καὶ Τουρκίας (“outstanding border disputes”). Ἡ ὑφαλοκρηπίδα, ἡ ΑΟΖ, ὁ ἐναέριος χῶρος, ἡ Θράκη, ἡ Κύπρος, οἱ μειονότητες (μουσουλμανικὴ στὴ Θράκη, ἑλληνικὴ στὴν Κωνσταντινούπολη) κλπ δὲν συνιστοῦν συνοριακὲς διαφορές.
    Ὑπῆρχαν φωνὲς ποὺ ἀπὸ τότε ἔλεγαν ὅτι ἐκεῖνες τὶς ὑπογραφὲς κάποτε θὰ τὶς πληρώσουμε. Τότε ἦταν ποὺ…. ἡ Ἑλλάδα δέχτηκε τὸ γκρίζο!

    1997:
    Πρωθυπουργὸς Κώστας Σημίτης
    Ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν Θεόδωρος Πάγκαλος
    Ἀναπληρωτὴς ὑπουργὸς ἐξωτερικῶν Γιῶργος Παπανδρέου.

    1999:
    Πρωθυπουργὸς Κώστας Σημίτης
    Ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν Γιῶργος Παπανδρέου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.