Προμήθεια Αναλυτών Αερίων Αίματος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης



Η Διοίκηση του Γ.Ν Κοζάνης ‘’Μαμάτσειο’’ είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, ότι παρελήφθη εξοπλισμός της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και συγκεκριμένα Αναλυτής Αερίων Αίματος, 3 τεμάχια. Η προμήθεια των Αναλυτών Αερίων Αίματος πραγματοποιήθηκε μέσω του διεθνούς ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γ.Ν. Κοζάνης» ο οποίος έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Με τον νέο αναλυτή αερίων αίματος σε συνδυασμό και με τους άλλους που διαθέτει το Νοσοκομείο θα μετράμε τα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα καθώς και την οξύτητα (pH) του αίματος. Η εξέταση αυτή χρησιμοποιείται κυρίως για να διαπιστωθεί το πόσο καλά οι πνεύμονες κατορθώνουν να μεταφέρουν οξυγόνο στην κυκλοφορία και να απομακρύνουν από αυτή το διοξείδιο του άνθρακα.

Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο εξοπλίζεται συνεχώς με νέα μηχανήματα-όργανα, τα οποία, θα βοηθήσουν να βελτιωθεί κατά πολύ η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που χρήζουν ιατρικής εξέτασης και περίθαλψη

Εκ της Διοικήσεως

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.