Κοζάνη: Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου σε χωράφι – Ο κακός υπολογισμός του πιλότου



Το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από τη Ρόδο με τελικό προορισμό την Κέρκυρα. Πάνω από την Κοζάνη, ο πιλότος διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να πετάξει πάνω από το Ιόνιο…

Απίθανο και αληθινό αυτό που συνέβη το μεσημέρι στην Κοζάνη. Πιο συγκεκριμένο λίγο πριν τις 14.00, ένα ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε ανάμεσα σε Κρόκο και Καρυδίτσα, κοντά στο κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών.

Οι τρεις επιβάτες του, όλοι από την Ελβετία, είναι καλά στην υγεία τους και όλα δείχνουν πως η προσγείωση στο συγκεκριμένο σημείο έγινε επειδή τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς ήταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελβετοί ξεκίνησαν από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα, κάνοντας μια… παράκαμψη, για να δουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό είχαν σαν συνέπεια να καταναλώσουν περισσότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν μέχρι τον τελικό προορισμό τους, την Κέρκυρα.

‘Ετσι, αποφάσισαν να προσγειωθούν στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην Καρυδίτσα, όπου ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο έφτασαν και κάτοικοι της περιοχής, για να δουν τις εικόνες.

Οι επιβάτες, με τη συνδρομή του Κοζανίτη, ερασιτέχνη πιλότου Θέμη Μαγκλάρα, ήρθαν σε συνεννόηση με club αερολέσχης της Πτολεμαΐδας (υπάρχει ελικοδρόμιο), από την οποία και θα ανεφοδιαστούν με καύσιμα, για να πετάξουν προς την Κέρκυρα.

Τελικά απογειώθηκε λίγο μετά τις 16:15 από το χωράφι της Καρυδίτσας, το ελικόπτερο με τους τρεις Ελβετούς, το οποίο κατευθύνεται στην Πτολεμαΐδα για ανεφοδιασμό καυσίμων και από εκεί στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τα βίντεο του kozanimedia.gr:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.