Φλώρινα: 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας



Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 38 πόλεις και σε 40 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα. Ο κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», ενώ το μήνυμα στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας», φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.

Στόχος είναι η ενημέρωση, ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Στη Φλώρινα, oι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας – Ε.ΚΑΤ.Ο. καθώς και η διαχειριστική ομάδα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, θα βρίσκονται στο Αέροινο Winebar (Πλατεία Μαραθώνος-Βογατσικού με Γρεβενών), το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, μετά τις 10 μ.μ.

Οι εθελοντές του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα από το 2012. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να βρίσκονται, και φέτος, σε επιλεγμένα σημεία νυχτερινής διασκέδασης, για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!».

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν τη βραδιά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Ινστιτούτο, τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και άλλους θεσμικούς φορείς, για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας τους.

Πάρε μέρος και εσύ! Γίνε ο ήρωας της παρέας σου!

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.) που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω COVID-19.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, 6984111206, www.ioas.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.