Νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: 6,3 ρίχτερ συντάραξαν το νησί



Αναφορές ότι κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας – Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι σε ετοιμότητα

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο, σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι στην Κρήτη. Ο σεισμός ήταν και μεγάλης διάρκειας, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν εντάσεως 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χλμ. Α της Ζάκρου. 6,4 ρίχτερ η ένταση του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες, να επέμβουν, αν και όπου χρειαστεί.

Ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο έγινε η σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας.

 

Από το cretalive.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.