Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη φτωχοποίηση και ερημοποίηση την Π.Ε. Κοζάνης»



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα έστειλε χαιρετισμό στην χθεσινή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Πιερίων που πραγματοποιήθηκε στη Νεράιδα.

Η κ. Βέττα ανέφερε αρχικά ότι η περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με έναν σχεδιασμό που καταλύει βασικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα, ενώ αναφέρθηκε στην γνωστή ρήση του Πρωθυπουργού ότι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να «βρουν κάτι άλλο να κάνουν».

Στη συνέχεια τόνισε τα εξής: «Η βίαιη και πρόχειρη ενεργειακή μετάβαση που συντελείται στη Δυτική Μακεδονία χωρίς κανέναν σχεδιασμό και χωρίς σεβασμό στη φύση, στο περιβάλλον και στις ζωές των ανθρώπων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη φτωχοποίηση και ερημοποίηση μια ολόκληρη περιοχή της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί το πολυπόθητο «καθαρό έδαφος» για τους «επίδοξους επενδυτές», χωρίς Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ, με άναρχη τοποθέτησή τους παντού».

Το αποτέλεσμα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της ΝΔ, όπως έχει αναφέρει πολλές φορές η Βουλευτής, είναι να στοχοποιούνται οι Α.Π.Ε., ενώ είναι ο μόνος δρόμος για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργειακή αυτονομία και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Κλείνοντας, κάλεσε τους παρευρισκομένους να εργαστούν συλλογικά για την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την περιοχή: «Χρειάζεται αγώνας για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον και τον τόπο μας, συμμετέχοντας ενεργά στις αποφάσεις για το μέλλον του. Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, όπως και τις δραστηριότητές τους.

Επομένως απαιτείται συνένωση δυνάμεων και η Πρωτοβουλία σας εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διαφυλαχθεί ο φυσικός πλούτος και η ορεινή, ιδιαίτερου κάλλους, φύση της περιοχής μας».

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.