Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης του ΠΔΜ με τίτλο «Παραβατικότητα, Εκφοβισμός και Ενδοοικογενειακή Βία»



Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Παραβατικότητα, Εκφοβισμός και Ενδοοικογενειακή Βία» αποσκοπεί να αναπτύξει στη θεωρία και στην πράξη μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με σκοπό την απόχτηση γνώσεων αναφορικά με την έννοια, τη σημασία και τις συνέπειες για τον ίδιο τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο που αφορούν στην παραβατικότητα, στην εγκληματική συμπεριφορά, στο ηλεκτρονικό έγκλημα, στην ενδοοικογενειακή βία και στον εκφοβισμό.

Οι συμμετέχοντες επρόκειτο να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το νομικό πλαίσιο των ανωτέρω θεμάτων και να κατακτήσουν βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες και ατομικές ικανότητες, που θα τους βοηθήσουν όχι μόνο στην ανάληψη του ρόλου του συμβούλου (coach), στη διαδικασία της συμβουλευτικής (coaching), τη σχέση συμβούλου (coach) με τον συμβουλευόμενο (coachee), αλλά και ειδικότερα στην προσωπική τους ανάπτυξη και στη βελτίωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους στις ενδοπροσωπικές και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, κατακτώντας τις επικοινωνιακές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για την επιτυχία στους περισσότερους τομείς της ζωής τους.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη τρόπων αντιμετώπισης των εργασιακών, οικογενειακών και κοινωνικών προβλημάτων, όπου αναδεικνύονται επιθετικές, εγκληματικές και παραβατικές συμπεριφορές, στη βελτιστοποίηση επικοινωνιακών δεξιοτήτων, με στόχο τη διαχείριση συγκρούσεων, την πρόληψη και αντιμετώπιση των αλλαγών, την ανάπτυξη τεχνικών στις διαπροσωπικές σχέσεις και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων (εκπαιδευτικά, εργασιακά προβλήματα, πανδημίες κ.ά.).

Τελική ημερομηνία αιτήσεων: 30/10/2021 | Ολικό κόστος προγράμματος 180,00€

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων.

Το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης είναι διάρκειας 360 ωρών, θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα εννέα (8) μηνών και μοριοδοτείται με 10 δέκα (10) μονάδες, βάσει του ΦΕΚ καθορισμού ακαδημαϊκών προσόντων (ΦΕΚ 1088, Τχ. Β ́ 02.4.2019). Το Δια Βίου πρόγραμμα απονέμει Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης.

Το Δια Βίου Πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2021 και τα μαθήματα θα διεξάγονται εξ’ αποστάσεως με σύγχρονες ( μέσω ΖΟΟΜ) και ασύγχρονες μεθόδους ( μέσω e-class).

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τις διαδικασίες εγγραφής, καθώς και να πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική τους αίτηση συμμετοχής από τη σελίδα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ., στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3AzQWbe

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.