Μόνο με rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης στις δημόσιες υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες



Στη σημερινή σύσκεψη η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτές, αλλά και οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει ήδη σε δικαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια.

Τα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.

Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση).

Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Στα κλειστά γυμναστήρια μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Πηγή: iefimerida.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Μόνο με rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης στις δημόσιες υπηρεσίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες

  1. Ο Ψεκασμενος!!!!! Great reset

    - Edit

    Απαντήστε

    Πόσα κόλπα θα σκεφτούν ακόμα τα πιόνια….
    Ξυπνήστε ανθρωπάκια ξυπνήστε ,δεν το φαντάζεστε τι έχουμε να ζήσουμε με πρόσχημα τον βλακοβιντ…. Έρχονται δύσκολες μέρες για όλους.,οι περισσότεροι δεν θέλουν να το παραδεχτούν διότι κυριαρχεί ο φόβος μέσα τούς με αποτέλεσμα αυτοί που φωνάζουν για όσα θα επακολουθήσουν να τους θεωρείται ψεκ μεκ ΦΕΚ και πάει λέγοντας.Ζηταω από έναν νοήμων να μου απαντήσει , ποια είναι η διαφορά του εμβολιασμενου με του μη ?????
    Εδώ σας θέλω. Αφού ο εμβολιασμενος νοσεί και μεταδίδει, γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος διασπιροντας τον ιό ελεύθερα ? Αφού το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία μας και ο βλακοβιντ χτυπάει πνευμονια γιατί δεν απαγορεύει το τσιγάρο???

    1. Η διαφορά μεταξύ εμβολιασμένου και μη εμβολιασμένου ? ΚΑΜΙΑ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή μέχρι τις εκλογές και όταν έρθει αυτή η ώρα μακρυά από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.