Τι αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στο Αστυνομικό Προσωπικό



Τα τελευταία χρόνια ελέω πανδημίας η ανθρωπότητα περιήλθε σε πρωτόγνωρες (τουλάχιστον για τις τελευταίες γενιές) καταστάσεις. Δημιουργήθηκαν νέες συνθήκες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες θα μπορούσε κάποιος να τις φανταστεί. Δυστυχώς, στα συνεπακόλουθα της πανδημίας, εκτός από τους εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, περιλαμβάνονται πλέον και οι συνέπειες στη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Σε μία πανδημία, τον πρώτο λόγο έχει σε κάθε περίπτωση η Επιστήμη και ιδίως η Ιατρική. Η εμπιστοσύνη στην επιστήμη όπως αυτή εκφράζεται από τους επίσημους φορείς αποτελεί τον μονόδρομο που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα έξω από το τούνελ. Στη δύσκολη όμως αυτή περίοδο παράλληλα με την υγεία μας δοκιμάζονται και άλλες πολύ σημαντικές αξίες, τις οποίες θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να προστατευθούν κι αυτές.

Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε έχουμε σκοπό να εμπλακούμε σε ένα γνωστικό αντικείμενο που δεν κατέχουμε. Από τη στιγμή που οι επίσημοι υγειονομικοί φορείς (παγκόσμιοι και εγχώριοι) επισημαίνουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συμπλεύσουμε με τη θέση αυτή. Δεν μπορούμε όμως να μην σεβαστούμε την άποψη μιας σημαντικής μερίδας του πληθυσμού στους οποίους συγκαταλέγονται και συνάδελφοί μας. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στους θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, αλλά σε συμπολίτες μας που απλά τυγχάνουν επιφυλακτικοί και επιθυμούν να διατηρήσουν το δικαίωμα της επιλογής όσον αφορά την εφαρμογή μιας ιατρικής πράξης στο σώμα τους.

Δεν γνωρίζουμε εάν στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού να επεκταθεί και στο Αστυνομικό Προσωπικό. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα όμως υποδεικνύει κάτι τέτοιο, με συνέπεια να δημιουργείται εύλογη ανησυχία στους συναδέλφους μας, την οποία αντιλαμβανόμαστε και σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να την μεταφέρουμε στους αρμόδιους. Πολλώ δε μάλλον σήμερα που κυριολεκτικά δεν περισσεύει κανείς.

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας πρέπει να μας βρει κυρίως υγιείς αλλά και ενωμένους. Η πανδημία του covid δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πανδημία διχασμού και οι ενέργειες της κυβέρνησης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ. Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ

4 σχόλια στο άρθρο “Τι αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στο Αστυνομικό Προσωπικό

  1. ………….Η πανδημία του covid δεν πρέπει να εξελιχθεί σε πανδημία διχασμού……………

    Ήδη εξελίχτηκε σε πανδημία διχασμού με ευθύνη της φασίζουσας κυβέρνησης.
    Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.

  2. Πολυ σωστή η ανακοίνωση. Βέβαια δεν πρεπει να ξεχνάμε και τις αποφάσεις του ΣτΕ τις οποίες και πρεπει να σεβόμαστε.

  3. «Θα εκπέσουμε σε είδος του ζωικού βασιλείου που θα φορά μονίμως φίμωτρο και θα κυκλοφορεί εκτός κλουβιού μόνο αν είναι εμβολιασμένο και τσιπαρισμένο»

    Ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης, πρώην Αν.Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ήταν ένας από τους ομιλητές στη μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή στο Σύνταγμα.

    Ο Κ.Βαθιώτης, ο οποίος παραιτήθηκε από την έδρα του λόγω του lockdown απηύθυνε στο συλλαλητήριο «προσκλητήριο αφύπνισης και αντίστασης ενάντια στον ψεύτικο και ανάποδο κόσμο της υγειονομικής τυραννίας»

  4. ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ,ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.