Παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Οικοδόμων και του ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας στο εργοτάξιο της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη στις 10:00πμ το συνδικάτο οικοδόμων Ν. Κοζάνης και το ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας στην 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με αφορμή τη παρεμπόδιση εισόδου στο εργοτάξιο εργαζόμενου στη MITSUBISHI ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί.

Το προηγούμενο διάστημα αλλά και σήμερα απαιτήσαμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση και την εργοδοσία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς: δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, παροχή όλων των απαραίτητων ΜΑΠ για την ανάσχεση διάδοσης του κορωνοϊού, ειδική μέριμνα για της ευπαθής ομάδες, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς των εργαζομένων με συχνότερα δρομολόγια, ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού στα εργοτάξια, συχνότερους ελέγχους από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα κοκ. Πολλές εταιρίες μπροστά στα κέρδη τους αντιμετωπίζουν αυτά τα μέτρα ως κόστος δεν τα τηρούσαν και δεν τα τηρούν.

Εργοδοσία και κράτος ενώ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο σε αυτή την κατεύθυνσή έρχονται τώρα στην λογική της ατομικής ευθύνης να ρίξουν την ευθύνη στους εργαζόμενους. Το γεγονός που καταγγέλλουμε έχει ως αφετηρία του το νόμο για τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό», όπου με ευθύνη της κυβέρνησης δόθηκε αέρας στα πανιά των εργοδοτών για να προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε την εταιρία να σταματήσει τους εκβιασμούς και τις απειλές προς τους εργαζόμενους. Να επιτραπεί στον συνάδελφο η είσοδος στο εργοτάξιο Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε απόλυση συναδέλφου.

Απαιτούμε άμεσα:

Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών, καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.

Ενίσχυση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς (αναγκαίες αποστάσεις, θερμομετρήσεις, κατάλληλος αερισμός, ατομικά μέτρα προστασίας, καθημερινές απολυμάνσεις, διαλείμματα σε κατάλληλους χώρους κ.α.).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.