Οι ένοχες σιωπές των κ.κ. Σ.Παπάζογλου και Ι.Νικολαΐδη – Γράφει ο Νικόλαος Χρ. Κωτίδης



Πέρασαν 10 μέρες από την ερώτηση που έκανα στους δυο εκπροσώπους του Δήμου Εορδαίας (τον γενικό γραμματέα του Δήμου Εορδαίας κ.Σ.Παπάζογλου και τον πρόεδρο της κοινότητας Πτολεμαΐδας κ. Ι.Νικολαΐδη) οι οποίοι συμμετείχαν στην τηλεσυνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για το τι ακριβώς ειπώθηκε σχετικά με το «σενάριο» που διακινεί η Κοζάνη σχετικά με την νέα σιδηροδρομική σύνδεσή της με την Βέροια.

Για να μπορούν όμως οι συνδημότες μας να παρακολουθήσουν το θέμα εξηγώ.

Στις 28-07-2021 το πρωί (11:30) πραγματοποιήθηκε τηλεσυνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης, που μπορείτε να δείτε εδώ :

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (28-7-2021)

Και που πουθενά δεν υπάρχει θέμα σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης – Βέροιας. Κατά παράβαση του κανονισμού αλλά και της δεοντολογίας (και εδώ ευθύνη φέρει και η πρόεδρος της επιτροπής Καλλιόπη Κυριακίδου), έγινε αναφορά για την πιο πάνω σύνδεση, παρουσία του Διευθυντή (ΔΙΣΣΥ) σχεδιασμού του ΟΣΕ κ. Κ. Μουρουδέλη ( ο οποίος και συμμετείχε στην τηλεσυνεδρίαση για το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η νέα σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα-Δήμητρα), που είναι η σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμπάκα – Σιάτιστα – Κοζάνη – Καστοριά – Κρυσταλλοπηγή και ανήκει στο αναλυτικό Δίκτυο των Διευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Δικτύων.

Εμβόλιμα όμως με την ανοχή και κατά παράβαση του κανονισμού έγινε αναφορά στον κ. Κ. Μουρουδέλη και η σύνδεση της Κοζάνης με την Βέροια.!!!!

 

 

Όπως είναι γνωστό από το 2018 για το έργο «Διασυνοριακή σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδος-Αλβανίας – CB Railway» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg-IPA CBS Greece-Albania. Η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Αλβανίας θα υλοποιηθεί μέσω της νέας γραμμής Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετς, με την Καστοριά θα αποτελεί βασικό κόμβο του σχεδίου. https://m.naftemporiki.gr/story/1415520

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ, κάτι που το τελευταίο διάστημα μετά μανίας επιχειρεί η Κοζάνη να επιβάλλει.

Στο σημείο αυτό οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Εορδαίας έπρεπε να υποβάλλουν ένσταση και να υποστηρίξουν ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη, αλλά εκτός αυτού να υποστηρίξουν σθεναρά τα συμφέροντα της Εορδαίας, αντ’ αυτού οι δύο κύριοι σιώπησαν.!!!

Εδώ και 10 μέρες περιμένω και εγώ και οι συνδημότες μας να τοποθετηθούν δημοσίως και να απαντήσουν, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

Και καλά για τον κ. Ι. Νικολαΐδη δεν έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις, δεν είναι ούτε νομικός και ούτε διορισμένος με την στήριξη και την υπογραφή του Δημάρχου Εορδαίας όπως, ο κ. Σ. Παπάζογλου ο οποίος και νομικός έγκριτος είναι αλλά κυρίως εκπροσωπεί τον Δήμαρχο, που σημαίνει πως αυτού την εμπιστοσύνη κλόνισε, με την στάση που κράτησε στην προαναφερόμενη τηλεσυνεδρίαση.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε πρέπει άμεσα να κάνετε τις δέουσες συστάσεις στους δύο προαναφερόμενους εκπροσώπους του Δήμου Εορδαίας για την υποτελή στάση που τήρησαν, διότι αγαπητέ κύριε Δήμαρχε αν δεν το κάνετε τότε θα υποθέσουμε ότι και εσείς αν ήσασταν παρόν την ίδια με αυτούς στάση θα κρατούσατε.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε είναι σαν να παραδίνετε τα όπλα πριν ακόμη αρχίσει η μάχη, και αυτό είναι πολύ λυπηρό για την Πτολεμαΐδα/ Εορδαία.

Νικόλαος Χρ. Κωτίδης
(Ένας αθεράπευτος, ελεύθερος και αδέσμευτος ενεργός πολίτης του Δήμου Εορδαίας)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.