Κ. Βέττα και Ολ. Τελιγιορίδου: «Να προχωρήσει άμεσα η απαλλαγή των κατοίκων του Δήμου Βοΐου από την υποχρέωση καταβολής διοδίων στον σταθμό της Σιάτιστας»



Την 1η Φεβρουαρίου 2021 καταθέσαμε, μαζί με τον αρμόδιο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Νίκο Παππά, ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα την ελεύθερη διέλευση των κατοίκων του Δήμου Βοίου από τον σταθμό της Σιάτιστας.

Στην ερώτηση γινόταν αναφορά στην δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης πολιτών όμορων δήμων που είχε θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην απαλλαγή συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών (Α.με.Α., άνεργοι κλπ), ενώ, τέλος, γινόταν μνεία στην ανάγκη γενικής εφαρμογής του συστήματος αναλογικής χρέωσης.

Με μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν τρεις μήνες μετά, στις 23 Απριλίου, ο κ. Καραμανλής, μας επισύναψε το υπόμνημα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είχε συνταχθεί ήδη από τις 8 Φεβρουαρίου, στο οποίο γινόταν αναφορά στο ιστορικό της λειτουργίας του σταθμού, ενώ ευλόγως, μετατίθοταν η αρμοδιότητα για την απαλλαγή των κατοίκων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ωστόσο, μιας και η καθυστέρηση ήταν μεγάλη, είχαμε καταθέσει ξανά στις 8 Απριλίου την ερώτηση, με τα ίδια αιτήματα. Η απάντηση μας κοινοποιήθηκε μόλις χθες, 19 Ιουλίου, δείγμα του κατ΄ ευφημισμόν επιτελικού κράτους, όπως και του ανύπαρκτου ενδιαφέροντος για την περιοχή.
 

 
Το τραγικό, για μια ακόμη φορά, είναι ότι είχαμε ξανά μόνο το υπόμνημα από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. μιας και ο κ. Καραμανλής δεν απάντησε για τις δικές του πρωτοβουλίες συνεχίζοντας να απαξιώνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και τις αγωνίες των πολιτών του Δήμου Βοίου.

Στο σημείωμα της εταιρίας (το οποίο αξίζει να σημειωθεί είχε κατατεθεί από τις 12.4.21) παρατίθενται τα εξής: «…επανεξετάζονται στο σύνολό τους όλες οι απαλλαγές μόνιμων κατοίκων από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στο νέο σχεδιασμό απαλλαγών θα εξετασθεί το αίτημα του Δήμου Βοίου».

Καλούμε τον κ. Καραμανλή να μην απεκδύεται των ευθυνών του και, χωρίς άλλη χρονοτριβή, να αναλάβει πρωτοβουλίες, -στη βάση των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε εξασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση των πολιτών σε όμορους σταθμούς της Εγνατίας- ώστε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της απαλλαγής των πολιτών του Δήμου Βοίου από την υποχρέωση πληρωμής διοδίων στους σταθμούς της Σιάτιστας.

Οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την ανεργία και τη μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της οικονομικής στασιμότητας και δεν πρέπει να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για να μεταβούν στο διοικητικό κέντρο της Π.Ε. ή, απλώς, για να διανύσουν λίγα χιλιόμετρα οδικού δικτύου.

Κάθε νέα καθυστέρηση από το αρμόδιο Υπουργείο θα εκληφθεί ως οριστική απόδειξη για το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Δυτική Μακεδονία, σε κάθε πτυχή των πολιτικών της υποχρεώσεων.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς, Ολ. Τελιγιορίδου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κ. Βέττα και Ολ. Τελιγιορίδου: «Να προχωρήσει άμεσα η απαλλαγή των κατοίκων του Δήμου Βοΐου από την υποχρέωση καταβολής διοδίων στον σταθμό της Σιάτιστας»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.