Η Καλλιόπη Βέττα στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Πολιτισμό στο Υπουργείο Εργασίας

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε στη παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων και των ομοσπονδιών των εργαζομένων στον Πολιτισμό, στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό διαπιστώνουν ότι το φετινό καλοκαίρι είναι απαράλλακτο με το περσινό, αναφορικά με την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης για ασφαλές και βιώσιμο άνοιγμα των χώρων ψυχαγωγίας και θεάματος.

Ως εκ τούτου, παρατηρούνται ματαιώσεις πολιτιστικών γεγονότων και συρρίκνωση δραστηριοτήτων, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους όρους λειτουργίας μουσικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας. Το αποτέλεσμα είναι ότι επιτείνεται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια ενώ αυξάνεται η ανεργία των εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, ο κλάδος ζητά την παράταση στήριξης των εργαζομένων και μετά το άνοιγμα, δεδομένων των περιορισμών στην πληρότητα που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η κ. Βέττα τόνισε ότι ο χώρος του Πολιτισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνέπειες της πανδημίας, κυρίως εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης να δράσει αποτελεσματικά και ολικά για την στήριξη των εργαζομένων.

Τέλος, ζήτησε να αρθεί η αδικία για όσους επαγγελματίες του χώρου έχουν αποκλειστεί από τα μέτρα στήριξης, ενώ κάλεσε όλο τον κλάδο να συνεχίσει τους αγώνες μέχρι να επιτευχθούν αξιοπρεπείς δουλειές για όλους τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

2 σχόλια στο άρθρο “Η Καλλιόπη Βέττα στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον Πολιτισμό στο Υπουργείο Εργασίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.