Ανακοινώσεις Σωματείων και Φορέων για την Πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΧΑΤΣΗΔΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΕΝΩΣ ΑΙΩΝΑ

ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΛΩΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 10/6

Καταργούν το 8ωρο, μας βάζουν να δουλεύουμε 10 ώρες ημερησίως χωρίς να πληρωνόμαστε υπερωρίες, και θα μας δίνουν ανάπαυση σε διάστημα ενός χρόνου αν θέλουν οι εργοδότες που ειρωνικά αναφέρουν ως «ελεύθερη συμφωνία» μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Καταργούν και με νόμο ολοκληρωτικά την κυριακάτικη αργία, απελευθερώνουν τις απολύσεις χωρίς αποζημίωση.

Απαγορεύουν την συνδικαλιστική δράση, τις απεργίες και το δικαίωμα των εργαζομένων να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους για μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι απευθείας βγαλμένο από τα συρτάρια του Σ.Ε.Β, των αφεντικών, της εργοδοσίας που όλα τα χρόνια περίμεναν την κατάλληλη στιγμή να το κάνουν πράξη.

Όσο και αν ο υπουργός, η κυβέρνηση και τα μπουκωμένα, με δημόσιο χρήμα, παπαγαλάκια των ΜΜΕ χωρίς ίχνος ντροπής προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, μιλώντας για δήθεν «προοδευτικά και εκσυγχρονιστικά» μέτρα μιας σύγχρονης εποχής, δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτό το νομοσχέδιο μας γυρίζει εμάς και τα παιδιά μας, στο 1920 του εργατικού μεσαίωνα και της εργατικής σκλαβιάς

Οι εργαζόμενοι από την ίδια τους την πείρα γνωρίζουν πως με την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων, ο αναγκαίος χρόνος εργασίας για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και κοινωνικού πλούτου, καλύπτεται όχι μόνο σε ένα οκτάωρο αλλά και σε πολύ λιγότερο. Ο υπόλοιπος χρόνος εργασίας είναι απλήρωτος και πηγαίνει στις τσέπες ως κέρδος καθαρό στα κοινωνικά παράσιτα, των αφεντικών, του μεγάλου κεφαλαίου και στους γύρω τους.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες

Ο καθένας μόνος του δεν μπόρεσε να καταφέρει τίποτε ποτέ, αυτή ήταν είναι και θα είναι η δύναμη των εργατών. Το γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοί μας και εκεί χτυπάνε με την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Μιλάνε για εκκαθάριση και διαφάνεια στο συνδικαλιστικό πεδίο, αυτοί που εξευτέλισαν την έννοια του συνδικαλισμού, που έθρεψαν τους συνδικαλιστοπατέρες -προνομιούχους, που έχτισαν καριέρες πάνω στα ρουσφέτια, αυτούς που έκαναν την ΓΣΣΕ, ομοσπονδίες και συνδικάτα που ελέγχουν, υποχείρια των δικών τους εντολών να μην μπορούν και μην θέλουν να αντισταθούν ακόμα και σε αυτό το τερατούργημα.

Με ενότητα να υπερβούμε τους ατομικισμούς την αδιαφορία την ηττοπάθεια και τους κομματικούς διαχωρισμούς.

Ενωμένοι και οργανωμένοι με στόχους διεκδικήσεων για ένα καλύτερο αύριο, ενάντια σε κάθε επίθεση κάθε κυβέρνησης και της εργοδοσίας .

Στην πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός.
Στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΓΩΝΑΣ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο: ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις 

Στην Κοζάνη στις 10:30πμ στην Κεντρική Πλατεία

Στην Πτολεμαΐδα στις 10:30πμ στο Παλιό Πάρκο

Στην Σιάτιστα στις 10:30πμ έξω από το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!

Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Στο υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσθέσει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει γερά όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, επεκτείνει την ευελιξία και δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης. 

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους. 

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, στα εργοστάσια, στις βιομηχανικές ζώνες, στα γραφεία, στους χώρους εκπαίδευσης!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλες τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού-λαικού κινήματος και τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων, στα χέρια τους! 

Να δυναμώσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος. 

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας! Οι απεργίες του Νοέμβρη και της 6ης Μάη απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ τις χαρακτήριζε γελοίες, οι μεγάλες κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας, οι κλαδικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν τους τελευταίους μήνες, η κατά μέτωπο σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει σχεδιασμούς, να  φέρει νίκες, είναι ο δρόμος της ελπίδας!

Η κανονικότητα, ο εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά!

Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους 

στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν!

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο! 

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

Αυτές τις μέρες καρφώνονται μόνοι τους, καθώς την ίδια στιγμή που ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν όλοι πολύ καιρό πριν, η εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να ομολογήσει πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν σε πρωτύτερα σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα αγκαζέ με την κυβέρνηση!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση!

Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω! Το απεργιακό κάλεσμα των σωματείων να φτάσει παντού, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε εργασιακό χώρο. 

Να μην επιτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 
  • Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα! 

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας! 

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!


« Η ΕΝΩΣΗ » ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Συναδέλφισσες – οι

Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν στην απεργία, για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε για να αντιδράσουμε:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου.
  • Στην κατάργηση του θεσμού του Συνδικάτου.
  • Στην κατάργηση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Στην κατάργηση της Απεργίας.

Όλοι μαζί την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, στέλνοντας ένα μήνυμα αντίδρασης για το Εργασιακό Νομοσχέδιο.    

                                                                                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

                                                                                                     ΕΝΩΣΗ


Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

Συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων την Πέμπτη 10 Ιούνη. 

-Στη βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν, απαντάμε αγωνιστικά! 

-Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο!

Συνάδελφοι, συνταξιούχοι,

Ενώ σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί την παντοδυναμία του μεγαλοεργοδότη, τα «παπαγαλάκια» της έχουν βαλθεί να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι για το «καλό» τους η 10ωρη δουλειά, η μείωση του μισθού τους, η δουλειά τις Κυριακές, οι νέοι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Δηλαδή, 135 χρόνια μετά το Σικάγο, που με αγώνες και αίμα των εργατών κατακτήθηκε το 8ωρο, μας επαναφέρουν στη λογική, οι εργάτες να δουλεύουν όλη μέρα, να τσακίζουν τη ζωή τους, για να ικανοποιηθεί το κεφάλαιο για μεγαλύτερη κερδοφορία. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν!

Τα μέτρα αυτά που περιέχονται στο νομοσχέδιο αφορούν όλους ανεξάρτητα από ηλικία, κλάδο, αφορούν συνολικά την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Το νομοσχέδιο αφορά τα νέα παιδιά που θα βρεθούν αύριο σε ένα εργασιακό καθεστώς «ζούγκλα» χωρίς δικαιώματα και δουλειά «ήλιο με ήλιο», με σύμβαση μιας μέρας.

Βεβαίως, όλοι πρέπει να καταγγείλουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχτούν να ζήσουν σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα. Πρέπει να απαιτήσουν να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορά όλους μας, γιατί έχουμε οικογένεια, έχουμε αδέλφια, φίλους, συγγενείς και βέβαια από την εμπειρία των μνημονίων φαίνεται ότι όταν καταπατώνται τα εργατικά δικαιώματα, έρχονται ανατροπές, έρχεται και η σειρά μας.

Αφορά και εμάς τους συνταξιούχους, που έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι νιώθουμε βαριά την ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας. Νιώθουμε ευθύνη απέναντί τους, γιατί είτε είναι άνεργα, είτε όσα από αυτά εργάζονται, οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια τα οδηγούν σχεδιασμένα να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα ξεροκόμματο χωρίς δικαιώματα. Δεν μένουνε και δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι!

Εν έτει 2021 δεν είναι «πρόοδος» η δουλειά «ήλιο με ήλιο» για 500 ευρώ. Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η απλήρωτη δουλειά, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν είναι «πρόοδος» για τους εργαζόμενους η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, η απογείωση της εκμετάλλευσης, για τα οποία τσακώνονται η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τις εφαρμόζει καλύτερα.

Το τερατούργημα δεν παίρνει διορθώσεις, πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια, στον αντίποδα του εργατοπατερισμού που επιχειρεί να υπονομεύσει την απεργία, κάνοντας λόγο για «θετικά ζητήματα», «αλλαγές» και «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο.

Δεν είναι «κανονικότητα» τα διαλυμένα συστήματα Υγείας, οι δεκάδες θάνατοι καθημερινά από την πανδημία, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα μονοπώλια του Φαρμάκου, οι αντιθέσεις ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και με κίνδυνο μιας πολεμικής σύρραξης.

Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το νομοθετικό έκτρωμα έρχεται για να δυναμώσει, να υλοποιήσει και να δώσει επιπλέον κάλυψη στην εργασιακή ζούγκλα.

Απαιτούμε να καταργηθούν οι νόμοι της «διευθέτησης», της «ευελιξίας», του χτυπήματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την Ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ στην κ. πλατεία Κοζάνης.

Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή.


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Η συμμετοχή στην απεργία της 10ης Ιουνίου είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

  Το Ε.Κ.Ν.Κ συμμετέχει στην 24 Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου που προμηνύουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στους εργαζόμενους, την αγορά εργασίας, την κοινωνία.

Με την συμμετοχή μας στην απεργία βάζουμε φρένο και κλείνουμε παράθυρα σε  οποιαδήποτε ρύθμιση απειλεί τις εργασιακές σχέσεις, αποδυναμώνει τους εργαζόμενους και υποθάλπει κεκτημένα και δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και ιδρώτα. 

      Εκτός από τις θετικές  διατάξεις (Ηλεκτρονική κάρτα θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, γονικές άδειες, εξομοίωση αποζημίωσης) είναι προφανές πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με:

1.Την προσθήκη διάταξης για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας  μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

2.Την μετατροπή της υπερωριακής αμοιβής σε ρεπό ή αναπαύσεις , την αύξηση των υπερωριών και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργία.

3.Την αύξηση των υπερωριών καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί κίνδυνο για μείωση των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης.

4.Την διάταξη που δρομολογεί την επιρροή – διαμόρφωση θέσεων των συνδικάτων από εργαζόμενους που δεν είναι μέλη αυτών.

5.Διατάξεις που ευνοούν την κατάργηση αποφάσεων της πλειοψηφίας

6.Την διάταξη περί υποχρεωτικής παρουσίας των εργαζομένων, σε ποσοστό 33% σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

7.Την κατάργηση της επιτροπής του άρθρου 15 (αντιπροσωπευτικότητα σωματείων κοκ)

8.Την αλλαγή του τρόπο λειτουργίας του Σ.Ε.Π.Ε 

Πάγια θέση του Ε.Κ.Ν.Κ. είναι ότι η ανάπτυξη, η ασφαλής εργασία και ο σεβασμός στον εργαζόμενο, η οποία δεν επιτυγχάνεται με την αποδόμηση εργασιακών σχέσεων και την αφαίμαξη των εργαζόμενων.

Η ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η καταστρατήγηση του 8ώρου δεν έχουν θέση σε καμία σύγχρονη κοινωνία πόσο μάλλον σε μία κοινωνία που μαστίζεται από την πανδημία, την ανεργία και τα κατάλοιπα των μνημονίων.

Το Ε.Κ.Ν.Κ. θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να αποτρέψει το χειρότερο σενάριο και καλεί σε συστράτευση όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, την κοινωνία ολάκερη. 

                                                                                                         Γραφείο Τύπου 


Ανακοίνωση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για την απεργία στις 10 Ιούνη

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:30πμ

    Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων! Μετά την κούρσα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία των εργοδοτών, έρχεται η σημερινή να περάσει με την τακτική  “σοκ και δέος”  ένα αντεργατικό έκτρωμα που:

  • χτυπάει το 8ωρο,
  • τον σταθερό εργάσιμο χρόνο,
  • την Κυριακάτικη αργία,
  • επιβάλει τη 10ωρη εργασία,
  • τις απλήρωτες υπερωρίες,
  • βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας.

    Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να βγουν αλώβητοι από τη νέα οικονομική κρίση. Τους εξασφαλίζει ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους. Τους λύνει εντελώς τα χέρια για να μας αντιμετωπίζουν ως «ομιλούντα εργαλεία» τα οποία θα εργάζονται, όπου, όποτε, αν και όσο μας έχουν ανάγκη για να απογειώσουν την κερδοφορία τους.

Αυτό το έγκλημα απέναντι στους εκατομμύρια εργαζόμενους, ο υπουργός εργασίας το  βαφτίζει «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό»! Ότι «γίνεται για το καλό μας»!

    Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουμε χρόνια εμπειρίας από αυτή την «πρόοδο». Με τα ωράρια λάστιχο, τα 10ωρα και 12ωρα, τα σπαστά ωράρια, την δουλειά σε Κυριακές και αργίες, λευκές νύχτες, black friday. Με νόμους όλων των κυβερνήσεων και με υπουργικές  αποφάσεις στο «παρά πέντε», όπου αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο χωρίς ξεκούραση.

    Ζήσαμε και ζούμε στο πετσί μας όλους αυτούς τους νόμους και δεν ξεχνάμε ποιος και τι έκανε για μας!

  • Ο νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας επί ΠΑΣΟΚ που διατηρήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις
  • Ο νόμος για την δουλειά τις Κυριακές, που ξεκίνησε για 7-8 επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τελικά έγιναν 32! επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα έρχονται να ολοκληρωθούν επί ΝΔ.

    Αυτό «το καλό» βιώνουμε οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες των S/M που μέσα σε συνθήκες πανδημίας εργαζόμαστε χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες θύματα στον κλάδο και εκατοντάδες κρούσματα.

    Αυτό «το καλό» βλέπουμε στους τζίρους των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου που πολλαπλασιάζονται ενώ εμείς γονατίζουμε από την εντατικοποίηση μετρώντας καθημερινά θύματα εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών. Άδειες, ρεπό, διαλείμματα, ωράρια έχουν γίνει  λέξεις ταμπού προκειμένου «… να βγει η δουλειά»!

    Αυτό «το καλό» θα ζήσουμε οι χιλιάδες μερικώς απασχολούμενοι στο εμπόριο αφού με το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα,  όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν μας ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό.

Το 8ωρο κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην απεργία

    Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο, οργανώνουμε τον αγώνα μέσα σε κάθε κατάστημα, τις αποθήκες και τα γραφεία των εμπορικών επιχειρήσεων! Το σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, δίνοντας μάχη για να ξεσκεπαστεί η άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης, για να μην επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, για να διαμορφωθεί ένα μαζικό μαχητικό απεργιακό κλίμα.  Ξεπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έβγαλε άχνα για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στο νοσοκομείο  και κουνούσε το δάχτυλο στα πλαίσια ης κυβερνητικής προπαγάνδας περί ατομικής ευθύνης. Ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση πάει να καταργήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, το 8ωρο, αντί να οργανώνει τον αγώνα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα συνεδριάζει το ΔΣ  μόνο για το πως θα οργανώσει το συνέδριο του εργατικού κέντρου και για την απεργία τσιμουδιά.

    Θέλουμε και μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω! Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε το απεργιακό κάλεσμα του σωματείου να φτάσει σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, σε κάθε εργασιακό χώρο.  Το «δεν πάει άλλο», «δεν αντέχουμε να εργαζόμαστε σαν σκλάβοι», η διάθεση νέων συναδέλφων να μην συμβιβαστούν με την εργασιακή ζούγκλα που ζούμε, είναι για όλους κινητήρια δύναμη!

    Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα. Με τους συναδέλφους μας μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο σχεδιάζουμε την πάλη μας με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών. Απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.

  • Απαιτούμε το νομοσχέδιο – έκτρωμα να μην κατατεθεί.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που διευθετούν το χρόνο εργασίας,  οι νόμοι των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι νόμοι  που ξηλώνουν την Κυριακάτικη αργία!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
ΣΤΙΣ 10 IOYNIOY ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!
 
– Ενάντια στις αντεργατικές διατάξεις 
του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης
 
– Για τις συλλογικές συμβάσεις, το ωράριο, τα εργασιακά δικαιώματα, τη ζωή μας!
 
– Γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, με Δημοκρατία, εργασιακή αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη!
 
Η Κυβέρνηση έσπευσε να καταθέσει στη Βουλή το εργασιακό νομοσχέδιο, χωρίς να λάβει υπόψη τις πολυάριθμες επισημάνσεις και προτάσεις που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση από  συνδικάτα, έγκριτους επιστήμονες και φορείς.
Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί κορυφαία πρόκληση για τους εργαζόμενους, για το συνδικαλιστικό κίνημα και για ολόκληρη την κοινωνία, που αγωνιά για το αύριο και τις προοπτικές της. 
 
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ
 
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟIΘΗΣΗ, ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ
ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ
 
ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 IOYNIOY 
 

 
Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
 
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, με πρόσχημα την εφαρμογή ευρωπαϊκών οδηγιών, (επί της ουσίας δεν τις εφαρμόζει) φέρνει προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο εργασίας και σαρώνει βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η κατάργηση του 8ώρου και η εισαγωγή 50 ωρών εργασίας ανά εβδομάδα είναι η σημαντικότερη αντεργατική ρύθμιση του νομοσχεδίου. Οι επιπλέον 2 ώρες εργασίας καθημερινά και η εφαρμογή 10ώρης εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή. Οι επιπλέον ώρες θα «πληρώνονται» με ρεπό!!!

Ο Υπουργός Εργασίας εμπαίζει τους εργαζομένους καταργώντας τις ΣΣΕ που τις αντικαθιστά με ατομικές συμφωνίες μεταξύ εργαζομένου και διοίκησης, εργοδοσίας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα δύο αυτά μέρη δεν ξεκινούν κανένα διάλογο επί ίσοις όροις και ποιό μέρος είναι το ισχυρό.

Καταργεί σε 31 κλάδους και επιχειρήσεις την Κυριακάτικη αργία και απελευθερώνει τις απολύσεις, αφού ο εργοδότης δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο!!!

Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την εισαγωγή για πρώτη φορά του προσωπικού «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3%, καθιστά τον εργαζόμενο, ακόμα και στο δημόσιο, ανήμπορο στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε Διοίκησης, Εργοδοσίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και εκατοντάδες Ομοσπονδίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και απευθύνει κάλεσμα στον καθένα σας χωριστά για συμμετοχή σε αυτή. 

Αγωνιζόμαστε για τις κατακτήσεις μας και το δικαίωμά μας στην 8ωρη εργασία με αμοιβή και στην ξεκούραση.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος    

Αντώνης Μαυράκος

Η Γεν. Γραμματέας    

                          Αναστασία Τζίμα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Η ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Στις 10 Ιουνίου, έχουμε την ευκαιρία να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου που θίγουν, καταπατούν, καταστρατηγούν δικαιώματα και κεκτημένα που ο κόσμος της εργασίας μόχθησε για να κατακτήσει ανά τους αιώνες.

Η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική όσο και επιβεβλημένη.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021
Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και Σωματείων.

Γραφείο Τύπου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

8 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία της Πέμπτης

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψουμε την εφαρμογή διατάξεων του Εργασιακού Νομοσχεδίου που θα επιφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Οι εργαζόμενοι έχουν χύσει πολύ ιδρώτα και αίμα για να κατακτήσουν όλα αυτά τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για πιο υγιείς και δημοκρατικές εργασιακές σχέσεις.
Είναι υποχρέωσή μας να τα διαφυλάξουμε
Είναι υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε όλοι στην απεργία της Πέμπτης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης και η ΔΕΗ Α.Ε. με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πλήρη εξάλειψη της λιγνιτικής παραγωγής το 2025, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων.

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:
Συντριπτικό χτύπημα του 8ωρου με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας ακόμα κι αν το συνδικάτο του χώρου διαφωνεί και δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία.

Επιφέρει καίριο πλήγμα στο συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα, εισάγοντας την έννοια της «Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας». Με τη συγκεκριμένη διάταξη διασφαλίζεται ότι η απεργία μετατρέπεται σε «συμβολική πράξη», με «απεργούς» μόνο κατ’ όνομα, που θα δουλεύουν… φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Το νομοσχέδιο βάζει νέα εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία συνδυάζεται με την προηγούμενη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ περί υποχρεωτικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που αποφασίζει απεργία τουλάχιστον του 50% των οικονομικά ενεργών μελών του πρωτοβάθμιου συνδικάτου. Το σκηνικό απεργοσπασίας συμπληρώνεται με τη διάταξη που απαγορεύει την περιφρούρηση της απεργίας καθώς κάτι τέτοιο συνιστά «παράβαση που θα οδηγεί με δικαστική απόφαση στη διακοπή της απεργίας».

Καταργείται το «Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας» και μετατρέπεται σε «ανεξάρτητη αρχή», μια «αρχή» που θα αναλάβει τον «έλεγχο» σε μια αγορά εργασίας με τη «ζούγκλα» να είναι πια κανονικότητα. Στόχευση κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι να μην υπάρχει πια καμιά υποχρέωση του υπουργείου Εργασίας για τη στελέχωση της Υπηρεσίας, να μην είναι υπόλογη καμία κυβέρνηση για τις ελλείψεις ή τα πεπραγμένα της, με λίγα λόγια να αφαιρεθεί ακόμα κι αυτό το μέσο που είχαν οι εργαζόμενοι μπας και βρουν το δίκιο τους, να διεκδικήσουν δεδουλευμένα, απλήρωτες υπερωρίες, δώρα, ένσημα κλπ.

Γενίκευση της τηλεργασίας, της δουλειάς από όπου θέλει η εργοδοσία που μονιμοποιεί και επεκτείνει στο έπακρο τη νέα αυτή μορφή «ευελιξίας», που ωφελεί τους εργοδότες και αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!
Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη
Κοζάνη στην κεντρική πλατεία 10:30 πμ.
Πτολεμαΐδα στο παλιό πάρκο 10:30 πμ.
Φλώρινα στην κεντρική πλατεία (κανόνια) 10:30 πμ.


Αριστερή Συμπόρευση: Να μην περάσει το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας για τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία στις 10/6/21

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας

Κατέβηκε στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά από το υπουργείο εργασίας (εργοδοσίας). Αποτελεί έναν νόμο λαιμητόμο για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που θέλει εργαζόμενους σύγχρονους «σκλάβους» για το  κεφάλαιο. 

Οι αλλαγές που επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων πολλά χρόνια πίσω. Η κυβέρνηση της ΝΔ γεμάτη από την υπεροψία της αστικής τάξης που υπηρετεί, προχωράει σε αυτό το τερατούργημα για τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες. «Χτίζει» πάνω στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων, επέβαλλε το 50% για την απόφαση για απεργία και επέβαλε την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την «σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων».

Ο νόμος Χατζηδάκη, σε πλήρη σύμπλευση με τις επιταγές του ΣΕΒ, της ΕΕ και του κεφαλαίου:

  • Καταργεί το 8ωρο και μας ξαναγυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα. Θα ρυθμίζεται «ευέλικτα» το ωράριο ώστε όταν η επιχείρηση έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» δέκα ώρες την ημέρα και να «γυρνάει» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά».
  • Αυξάνει τις ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους. Ειδικά στους κλάδους με έντονη εποχικότητα (κατασκευές, Ορυχεία – ΔΕΗ, Τουρισμός κλπ) ή περιοδικότητα για όλους τους μήνες που οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά θα εργάζονται 50ωρο χωρίς υπερωρίες το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών τους.
  • Καταργεί επί της ουσίας οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Κάνει πιο εύκολες τις απολύσεις για την εργοδοσία. Καταργεί ουσιαστικά τη δυνατότητα νομικής διεκδίκησης επαναπρόσληψης.
  • Καταργεί περαιτέρω τη κυριακάτικη αργία. Μετά το εμπόριο τώρα επεκτείνουν την δουλειά τα ΣΚ και σε νέους κλάδους (πληροφορική, data centers, αποθήκες, έτοιμο σκυρόδεμα κλπ.).
  • Χτυπάει βάναυσα και με πολλούς τρόπους την δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων, καταργώντας στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία. Με τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» για τα σοβαρά ζητήματα του σωματείου και για την κήρυξη απεργίας φακελώνονται οι εργαζόμενοι. Δημιουργείται ένας νόμιμος απεργοσπαστικός μηχανισμός καθώς υποχρεώνονται τα συνδικάτα να καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» του 33% που πρακτικά κάνουν την απεργία άχρηστη.

Η απόπειρα ψήφισης του Νόμου Χατζηδάκη πρέπει να σημάνει την ενίσχυση της πάλης για τον κλονισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει. Τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας στην επιστήμη και στην τεχνολογία δίνουν την δυνατότητα στους εργαζομένους του σήμερα να δουλεύουν σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερες ώρες εργασίας και με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα του εξασφαλίζουν ένα πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για τον εργαζόμενο να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στο δουλεμπόριο της ανεργίας και της επισφάλειας. Σήμερα έχουν την δυνατότητα οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του. Αυτές τις δυνατότητες καλούμαστε να διεκδικήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την θέση του εργαζομένου στην παραγωγή.

Να μην τους αφήσουμε να μας επιστρέψουν σε έναν «εργασιακό Μεσαίωνα». Να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να ανατρέψουν την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου, και να ανοίξουν ένα νέο δρόμο με κέντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης χωρίς παλιά και νέα μνημόνια, χωρίς χρέη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

30ωρο-5μερο-6ωρο σταθερό για όλους και όλες!

 Συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Συνάδελφοι – εργαζόμενοι,

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοτέχνες – αυτοαπασχολούμενος και εργαζόμενους να δώσουν τον παρόν τους στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 10/06/2021 και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία της Πόλης μας δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή μας στο αντεργατικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο θα ως έχει αποτέλεσμα: 

  1. Την μείωση των εισοδημάτων κάθε εργαζόμενου
  2. Την αύξηση των ωρών εργασίας
  3. Την καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας ως εργάσιμης ημέρας
  4. Την καθιέρωση της προσωπικής διαπραγμάτευσης μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα επιφέρει εργασιακή ζούγκλα στην αγορά εργασίας
  5. Την συρρίκνωση και τον έλεγχο της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Με βάση της παραπάνω επιπτώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ΔΕΝ δεχόμαστε να ομιλεί και να αποφασίζει για τους εργαζόμενους ένας Υπουργός που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εργασιακό περιβάλλον όπως είναι ο κ.Χατζιδάκης. Το οχτάωρο εργασίας έχει καθιερωθεί με αγώνες και αίμα εδώ και 135 χρόνια. Αν σε κάτι λέει αλήθεια η κυβέρνηση και η ΕΕ, αυτό είναι ότι το 8ωρο είναι πλέον ξεπερασμένο. Έχει ωριμάσει εδώ και καιρό το αίτημα για 7ωρη, 5ήμερη, 35ωρη εργασία με δυνατότητες ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Για να ζήσουμε επιτέλους όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα και όχι να γυρίσουμε στον 19ο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο                                          Ο

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΩΛΙΑΣ               ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.